Последни новини
Home / Законът / Заместниците на Гешев проведоха среща с представители на ОССЕ за предстоящите избори

Заместниците на Гешев проведоха среща с представители на ОССЕ за предстоящите избори

Defakto.bg

Заместниците на главния прокурор  Пламена Цветанова и Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева и прокурор Клементина Паличева са провели  работно съвещание с представителите на мисията на ОССЕ в България – Ирини Скузу, правен анализатор, и  Илина Дякова – старши асистент на правния анализатор по повод предстоящите парламентарни избори на 11 юли т.г.   Съобщението е на държавното обвинение.

На срещата са обсъдени мерките, които Прокуратурата  е  предприела за спазването на закона при провеждането на избори и за противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите. Участниците в мисията на ОССЕ са запознати  с извършените проверки и образуваните досъдебни производства срещу лица и престъпни групи за купуване на гласове по време на изборите за 45-ото Народно събрание, провели се на 04.04.2021 г.  Били са уведомени също, че е поискан запор по ЗМИП на  над 425 000 лв. като са иззети още 383 000 лева и евро в различни купюри, за които са открити доказателства, че са били предназначени за купуване на гласове в полза на определен кандидат, партия или коалиция.

Представителите на ОССЕ бяха информирани и че за вота на 11.07.2021 г. във ВКП е създадено дежурно звено с цел гарантиране в максимална степен на политическите права на гражданите и провеждане на изборен процес в съответствие с изискванията на закона, което ще анализира всички постъпващи сигнали, свързани с изборни нарушения, се казва в съобщението на прокуратурата.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия върна становище, според което Гешев, а не Сарафов ръководи Националната следствена служба

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет върна на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) преписката …

Повдигнаха задочно обвинение за принуда и незаконни записи на Петьо Петров – Еврото

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 × 4 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.