Последни новини
Home / Законът / „Правосъдие за всеки“ с нов УС, протестът „без каскет“ продължава

„Правосъдие за всеки“ с нов УС, протестът „без каскет“ продължава

Defakto.bg

Сдружение „Правосъдие за всеки“ продължава с протеста пред Съдебната палата в сряда, информират оттам. Той се провежда под надслова „Правосъдие без каскет“.

Велислав Величков, Петромир Кънев, Емил Георгиев

Радваме се, че съдебната реформа се признава за приоритет. Бихме искали да чуем мнения и по въпроси, които доскоро бяха заобикаляни от политическите сили. Например склонни ли са да подкрепят окончателно разделяне на кадровия орган на съдебната власт на два отделни съвета – за съдиите и за прокурорите? Къде виждат мястото на прокуратурата? Подкрепят ли сериозно намаление на  парламентарните квоти в двата съвета? Нашата идея за премахване на поста главен прокурор на този етап може би изглежда твърде радикална, но как според тях може да се реши проблемът с безконтролната му власт?„, заявяват от сдружението.

Информират и за промени при тях. На Общо събрание миналата седмица е избран нов Управителен съвет в състав: адв. Велислав Величков, Деян Василев, адв. Емил Георгиев, Мария Матева, адв. Петромир Кънчев, адв. Росен Рашков и Фани Аронова. За председател е преизбран Велислав Величков.

About De Fakto

Проверете също

Даниела Марчева: Медиацията пести средства, разтоварва съдебната система и съхранява отношения

С промени в Закона за медиацията и ГПК се въвежда задължителна медиация по 12 вида дела. Това …

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.