Последни новини
Home / Законът / СГС предупреждава: От утре тръгва електронното връчване на книжа и съобщения

СГС предупреждава: От утре тръгва електронното връчване на книжа и съобщения

Defakto.bg

Във връзка с промените в ГПК, които влизат в сила утре (30 юни 2021 г.) и с които се въвежда електронното връчване на съобщения и книжа, Софийският градски съд уведомява посочените в разпоредбата на чл. 50, ал. 5 от ГПК и чл. 52, ал. 2 от ГПК правни субекти, че следва да посочат в оптимално кратък срок, свой адрес по чл. 38, ал. 2 ГПК, чрез които трябва да се извършва предписаното от закона задължително връчване на съобщения и съдебни книжа.

Това се казва в съобщение на съда.

Поканата за бързо изпращане на електронни адреси е към нотариуси, ЧСИ, кредитни и финансови институции, битовите монополисти, държавни учреждения и общини. По правилата на ГПК от утре при тях връчването на съобщения и съдебни книжа ще става само електронно.

Адресираното до ръководството на съда изрично писмено уведомление, посочващо електронен адрес за връчване по реда на чл. 38, ал. 2 от ГПК, следва да бъде изпратено в писмена форма или на електронен адрес – [email protected], като в последния случай, то трябва да бъде подписано с квалифициран електронен подпис от представляващия учреждението или юридическото лице, информират още от СГС.

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Нашата реч ще надживее мракобесните времена на глупост, чуждопоклонство и експерименти на „неразумни юроди“

Езикът ни е  онази нишка, по която нашите сънародници по кръв винаги могат да открият …

413 кандидати са допуснати до устен изпит за 29 длъжности „младши прокурор“ в районните прокуратури

413 кандидати са допуснати до устен изпит в конкурса за 29 (двадесет и девет) длъжности …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.