Последни новини
Home / Законът / Обнародвано в ДВ: Писменият изпит във „външния“ конкурс за районни прокуратури ще е на 11 септември в Софийския университет

Обнародвано в ДВ: Писменият изпит във „външния“ конкурс за районни прокуратури ще е на 11 септември в Софийския университет

Defakto.bg

Решението за провеждане на писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване на обвинители в районните прокуратури в страната е обнародвано в днешния брой на „Държавен вестник“. Изпитът ще е на 11 септември от 9 часа в Софийския университет „Св.Климент Охридски“.

За това уведомяват от ВСС.

Проурорската колегия обяви „външен“ конкурс за 25 длъжности – в районните прокуратури в Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Самоков, Хасково, Кърджали, Шумен, Силистра, Бургас. Допуснатите кандидати са 380.

Кандидатите ще се допускат в изпитните зали след представяне на лична карта и полагане на подпис в присъствен списък. Същите следва да спазват реда и условията за провеждане на писмените изпити, регламентирани в Раздел ІІІ на Наредба № 1 от 09.02.2017 г. за конкурсите за магистрати и за избор на административни ръководители в органите на съдебната власт.

Съгласно Наредбата, в изпитните зали няма да бъдат допускани кандидати с мобилни телефони, компютри или други технически устройства, както и не се разрешава ползването на съдебни и тълкувателни решения или друга съдебна практика. В тази връзка явяващите се на изпита кандидати следва да носят нормативни актове без такива приложения или при наличие на такава практика същата да е ограничена по начин, непозволяващ ползването й.

Писменият изпит ще се проведе при съобразяване на действащите противоепидемичните мерки, както и при съблюдаване заповедите на министъра на здравеопазването относно използването на лични предпазни средства.

About De Fakto

Проверете също

При 64,22 % активност приключи изборът на съдиите за членове на ВСС, предстои преброяване на гласовете

Изборът на шестима съдии от съдебната квота приключи,  обяви в 18 ч. Мина Топузова,  председател …

Съдиите не успяха да изберат нито един от 15-те кандидати за членове на ВСС, изборът продължава в неделя (кой колко гласове взе на първи тур)

Избирателна комисия  констатира, че нито едни от кандидатите не е получил повече от половината от …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.