Последни новини
Home / Законът / Погрижете се за тези, които се нуждаят от подкрепа, пожела правосъдният министър на абсолвентите в Пловдив

Погрижете се за тези, които се нуждаят от подкрепа, пожела правосъдният министър на абсолвентите в Пловдив

Defakto.bg

Министърът на правосъдието проф. Янаки Стоилов присъства на връчването на дипломите на абсолвентите от Юридически факултет на ПУ “Паисий Хилендарски”, съобщиха от ведомството.

“Днес с пълна сила мога да кажа: честито,  колеги юристи. Днес вие успешно приключвате един фактически състав, но това не е достатъчно. Днес положението е такова, че за много от юридическите професии ще трябва да се полагат изпити. Още преди това трябва да се положи изпит за юридически правоспособност”, обърна се министърът към абсолвентите.

Той допълни, че с ръководството на министерството активно работят за възможността изпитите за правоспособност да се привеждат три-четири пъти годишно при наличие на достатъчно кандидати.

“Добрите юристи трябва постоянно да усъвършенстват своите знания, да имат критично и самостоятелно мислене. Не да заобикалят закона, а да познават всички тънкости, за да постигнат искания правен резултат. Очаквам, че със солидната база, която вече имате, по-нататък ще натрупвате и нови знания, и главно практически опит в прилагане на правото”, каза още проф. Стоилов.  Той отбеляза, че юридическото образование отваря много врати: “Дано имате възможност да влезете през тази, която искате – едни от вас в магистратурата, други в адвокатурата, в държавната администрация, а защо не и като заместник-министри и министри. Пред вас има възможности. Пожелавам ви да бъдете мотивирани не само от лична реализация. Богатите и силните обикновено има как да защитят своите права. Вашата мисия е да се погрижите за тези, които се нуждаят от подкрепа. Тези, които трябва да постигнат справедливостта, към която се стремят.”

Министърът връчи дипломите на отличниците на випуска, а от името на Министерството на правосъдието предостави на всички завършващи юбилейното издание на Конституцията по повод 30 години от подписването й.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Славов: Процедурата за отстраняване на главния прокурор до края ще отговаря на условията за справедлив процес

             Атанас Славов обяви, че казусът “Осемте джуджета” ще  бъде …

Решението на НС за разходи и трансфери от бюджета в рамките на постъпленията, е обнародвано в „Държавен вестник“

Решението на парламента, което  разрешит разходи и трансфери от бюджета в рамките на събраните постъпления, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

six + 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.