Последни новини
Home / Законът / 1149 обвиняеми и подсъдими имат право на глас на 11 юли

1149 обвиняеми и подсъдими имат право на глас на 11 юли

Defakto.bg

 

1149 лица, които в момента са на територията на затворите и арестите в страната, имат право да гласуват. Това сочат данните на Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ към 9 юли т.г. Това са обвиняемите и подсъдимите, които нямат влязла в сила присъда към датата на провеждането на избори за 46-то Народно събрание. В затворите техният брой е 660, а в арестите –489.

Изборни секции ще бъдат разкрити във всички затвори, като техният брой е общо 13. В арестите секциите са 10.

Организацията на изборите в местата за лишаване от свобода е създадена съгласно Решение № 162-НС от 30.05.2021 г. на Централната избирателна комисия. Според Изборния кодекс, избирателна секция се образува при наличието на не по-малко от десет избиратели. По време на изборния процес в арестите и затворите ще бъдат спазени всички изисквания, въведени с противоепидемичните мерки на територията на страната, уверяват от Министреството на правосъдието.

В полунощ приключи кампанията за предсрочните парламентарни избори утре –  11 юли.  В  събота, денят за размисъл и в самия ден на вота политическата агитация е забранена.

В 9401 секции в страната и в 273 секции в чужбина ще се гласува само и единствено с машини. По две устройства заради големия брой избиратели ще има в 1115 секции у нас и в 148 – зад граница. В неделя гласуването ще започне в 7.00 часа и ще приключи в 20.00 часа.

По списък избиратели са 6 711 048.

 

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия върна становище, според което Гешев, а не Сарафов ръководи Националната следствена служба

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет върна на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) преписката …

Повдигнаха задочно обвинение за принуда и незаконни записи на Петьо Петров – Еврото

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

two × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.