Последни новини
Home / Законът / Адвокат Томислав Тошков е избран за заместник-член на Консултативния съвет на програма HELP на Съвета на Европа

Адвокат Томислав Тошков е избран за заместник-член на Консултативния съвет на програма HELP на Съвета на Европа

Defakto.bg

Координаторът на Центъра за обучение на адвокати „Кръстю Цончев“ – Томислав Тошков, е избран за заместник-член на Консултативния съвет на програма HELP на  Съвета на Европа за България.  Съобщението е председателя на Центъра Йордан Цветанов, оповестено  на страницата на адвокатското училище.

Изборът за членове на Консултативния съвет е проведен на Годишната конференция на членовете на мрежата на HELP (HELP Network Conference 2021), която се състояла на 1-2 юли 2021 г. в Страсбург. Право да гласуват са имали всички представители (HELP Info Points и HELP Focal Points) на страните членки на Съвета на Европа, а резултатите са  обявени  от ръководителя на програма HELP Ева Пастрана.  По изключение, Kонсултативният съвет на HELP в периода 2021 – 2023 г. ще включва осем членове и трима заместник-членове.

„ Номинацията и изборът на българския представител Томислав Тошков са отговор както на проактивна дейност на ЦОА „Кръстю Цончев“, така и на на засиления интерес на българските адвокати към провежданите курсове“, посочва Цветанов.

Той отбелязва, че  „основата за успешната съвместна работа на Центъра за обучение на адвокати и програма HELP поставя доц. д-р Светла Маргаритова, адвокат, доскорошен представител на програма HELP за България. „Тук е мястото да изкажа огромната си благодарност за изключително ползотворното сътрудничество на ЦОА „Кръстю Цончев“ с доц. д-р Светла Маргаритова“, посочва Цветанов.

Консултативният съвет на HELP е орган, назначен от мрежата на представителите на HELP за предоставяне на консултативна подкрепа на Секретариата на HELP, извън заседанията на мрежата HELP. В това отношение консултативният съвет на HELP има следните функции: предоставя съвети на секретариата на HELP относно методологията за обучение на юридически специалисти; определя обща стратегия за координация на обучението по правата на човека между съответните международни и национални участници; предлага на HELP Network приоритетни теми за бъдещи обучителни дейности; предоставя съвети по други допълнителни специфични проблеми, идентифицирани от HELP мрежата и HELP секретариата; представлява програмата HELP по искане на Секретариата на HELP.

Консултативният съвет на HELP координира своите дейности със Секретариата на HELP.

 

About De Fakto

Проверете също

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Комисарят по човешките права на СЕ призовава властите за по-добра защита на жертвите от домашно насилие

В писмо до българските власти комисарят по човешките права към Съвета на Европа Дуня Миятович …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.