Последни новини
Home / Законът / Номинираният за правосъден министър Петър Илиев е д-р по право, преподавател в СУ, адвокат и пълен отличник

Номинираният за правосъден министър Петър Илиев е д-р по право, преподавател в СУ, адвокат и пълен отличник

Defakto.bg

Номинираният от „Има такъв народ“ за министър на правосъдието Петър Илиев е щатен университетски преподавател (главен асистент) в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Преподава учебните дисциплини „Конституционно право“, „Организация на правозащитните институции“ и „Правата на човека в юриспруденцията на българските съдилища“. Това четем за него от страницата на СУ.

И още:

„Д-р Петър Илиев е завършил висшето си юридическо образование (Магистърска степен по право) в Юридическия факултет на Софийския Университет „Св. Климент Охридски” с пълно отличие (диплома Отличен 6.00) и е първенец на випуска, за което е получил отличителния златен знак (златна значка) за пълно отличие от Ректора на университета. Преди това е завършил Първа Английска Езикова Гимназия в София също с пълно отличие (диплома Отличен 6.00) и е първенец на випуска.

Той е доктор по право. Получил е докторската си степен от Софийския Университет „Св. Климент Охридски”. Автор е на две книги и над тридесет други научни публикации (статии, студии и др.) по различни юридически въпроси. Автор е и на повече от тридесет други публикации по юридически теми в периодичния печат и специализирани бизнес издания.

Специализирал е „Английско търговско право“ и „Право на Европейския съюз“ в Бъкингамски университет, Великобритания, където е завършил специализацията си с отличие. Специализирал е и „Американско търговско право“ в Ню Йорк, САЩ, където също е завършил специализацията си с отличие. Има и специализации по „Правораздаване”, „Публична администрация“ и „Международно право и международни отношения”.

Петър Илиев е бил и носител на отличието „Адвокат на годината“ от националните награди за правосъдие, връчено му от проф. Огнян Герджиков.

Той e основател и управляващ съдружник на Адвокатско дружество „Илиев и Партньoри”, което пък е отличавано за  „Адвокатска кантора на годината“.

Бил е председател на Управителния съвет на Националната Асоциация на Студентите Юристи „ЕЛСА България“.

Почетен консул на Барбадос у нас.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.