Последни новини
Home / Законът / Борисов с призовка за разпит в четвъртък, иска лично Рашков да го разпитва, надява се „да излезе жив“

Борисов с призовка за разпит в четвъртък, иска лично Рашков да го разпитва, надява се „да излезе жив“

Defakto.bg
Бившият премиер Бойко Борисов чете какво пише в призовката му за разпит  Снимка Фейсбук/ПП ГЕРБ

 

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов  е получил призовка от вътрешния министър Бойко Рашков да се яви на разпит в четвъртък – това обяви самият той на  брифинг в централата на партията.

Борисов уточни, че е привикан в Главна дирекция „Национална полиция“ в четвъртък в 10 часа, но не успя да обясни пред журналистите за какво точно е тази призовка. Допусна, че е задето е  спечелил лидерската битка в 25-и МИР в София, единственият от трите избирателни райони в столицата, спечелени от партията  му на изборите.

Как да предположа за какво е?! То не пише друго“, каза Борисов,  разбрал най-после след 12 години начело на управлението как се призовават гражданите от полицията.

Да носи задължително следните документи: лична карта и т.н.“, изчете на глас призовката си той. След това, храбро заяви:   Иска да ме изплаши ли? Не ме е страх, бе, Рашков. Ще дойда на разпит в четвъртък, ама искам ти лично да ме разпиташ, заяви Борисов, очевидно за публиката, защото едва ли не знае, че  никой не може да си избира кой да го разпитва попадне ли на мушка в правоохранението.

Бойко Рашков гостува на Евроком, тази класифицирана информация най-вероятно е по този случай. Не знам от Рашков какво мога да очаквам. Нещо трябва да ми направят, надявам се да изляза жив и въобще да изляза, може да ме задържат„, уточни Борисов

Само мен не ме бяха викали, цялата партия разкостиха, докато изкупиха циганския вот. Добре, ама сега свършиха изборите, пак ли продължават?! Бойко Рашков няма ли да го викнат, за да го питат за имотите?! Спецов няма ли да го викнат да го питат къде човекът е изчезнал, безследно изчезналият купувач на неговите фирми?!“.

По-късно, служебният вътрешен министър Бойко Рашков отрече казаното от Борисов:   „Многократно съм казвал, че това (призоваването на разпит б.р.) ще го решава разследващият екип. Дал съм пълен картбланш на тези служители да си вършат задълженията по съвест и закон“, заяви Рашков.

Историята с разпита Борисов   започна след гостуване на вътрешния министър в предаването „Евродикоф“ на 28 май. Тогава Рашков заяви, че ще сезира прокуратура за действия на Борисов.  Пред „Евроком“ той разказа за своя среща с анонимен свидетел, който твърди, че Борисов го е заплашил. Според анонимния свидетел Борисов му казал „Имаш жена и деца, които няма да разберат дали не ядат твоето месо“. След множеството разпити по въпросното дело, Рашков каза, че няма  правни препятствия да  бъде разпитван и Борисов по повод свидетелствата на свидетеля.   По делото в  средата на юни бяха разпитани в МВР  бивши високопоставени прокурори – някогашният градски прокурор на София Николай Кокинов и бившеят шеф  на националното следствие, зам.-главен прокурор и и.ф. главен прокурор Бойко  Найденов.

В типичен стил днес Борисов обяви пак, че  президентът Румен Радев „е създал хаос и е уплашил хората, което е довело до рекордно ниска избирателна активност„.

От ГЕРБ поискаха оставката на ЦИК, като по думите им този състав е некомпетентен и безотговорен. От ГЕРБ определиха изборите в чужбина като хаос и затова призоваха ЦИК да понесе политическата отговорност и да подаде оставка.

Самозванство е да се обявиш за победител, без да са обявени резултатите от изборите, похвана и Слави Трифонов бившият премиер.  Заключи, че  ИТН  и другите партии имат особен ръст в ромските махали. След това премина към  коментарите в днешните блокове на телевизиите за обявеното от Трифонов правителство вчера.

„То беше все едно съм се върнал 20 години назад – Шулева, Панайотов, Милен Велчев в телевизиите, сиреч нещо е подготвено. Аз доказах, че без тях поне 10 години мога да управлявам, а те направиха така че царят, когото обичам, вярвам му, да няма нито един общински съветник в София. Аз наблюдавах всички тези кръгчета как се примамваха към него. Сега трябваше царят да е премиер, той говори най-много езици. Ако искаха да успокоят държавата да го бяха сложили, поне на него не могат да му влияят“, каза Борисов, подчертавайки, че е лично предан на царя, защото той е „голям човек“.  Призова бившите депутати на НДСВ да не му пипат името, защото „може много да разказва“.

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Единодушно Пленумът на ВСС допусна за обсъждане второто предложение за отстраняване на Гешев  (допълнена)

Главният прокурор: Не мислете, че като минат през прокуратурата няма да дойдат и за вас …

Адв. Петър Славов: За политическите права на хората с увреждания

  Адв. Петър Славов,  член на Висшия адвокатски съвет със съвещателен глас,  докторант по „Конституционно …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

eight − five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.