Последни новини
Home / Законът / Кандидатите за младши магистрати избират в петък къде да бъдат назначени

Кандидатите за младши магистрати избират в петък къде да бъдат назначени

Defakto.bg

Одобрените кандидати за младши съдии, прокурори и следователи изрично и писмено ще заявят къде искат да бъдат назначени. Това ще стане в петък, на 23 юли, в Университета по архитектура, строителство и геодезия.

Съобщението на ВСС:

Съдийската и Прокурорската колегии определиха дата 23 юли 2021 г. (петък) от 11:00 ч., на която одобрените кандидати за младши съдии, младши прокурори и младши следователи в Аула „Максима“, в Университета по архитектура, строителство и геодезия, в гр. София, ще могат лично или чрез писмено упълномощен представител (с нотариално заверено пълномощно) да заявят изрично и писмено пред съответната колегия желанието си за назначаване на съответната длъжност по поредността на класирането, съобразно бала по чл. 186, ал. 1 от ЗСВ. Всеки следващ кандидат ще избира от останалите незаявени длъжности, като кандидат, който не заяви желание, ще бъде заместен от следващия класиран и одобрен кандидат.

Влизането до залата ще се осъществява от 10.00 часа, срещу лична карта, през входа на УАСГ – Нова сграда, бул. „Христо Смирненски“ № 1, като придружители не се допускат. Всички участници в процедурата следва да спазват въведените временни противоепидемични мерки, определени в Заповед № РД-01-375/27.05.2021 г. във вр. със Заповед № РД-01-373/27.05.2021 г. на министъра на здравеопазването – задължително ползване на поставените дезинфектанти, носене на защитна маска, както и да спазват физическа дистанция.

На снимката: В предни неепидемични години младшите магистрати биваха събирани и в Съдебната палата.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.