Последни новини
Home / Законът / ВКС търси още двама членове на Комисията по атестирането и конкурсите, заявленията – до 9 септември

ВКС търси още двама членове на Комисията по атестирането и конкурсите, заявленията – до 9 септември

Defakto.bg

До 9 септември във ВКС ще се приемат заявления за участие в процедура за избор на двама членове на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) към Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет

Според вътрешните правила за организацията на дейността на КАК Пленумът на Върховния касационен съд избира за нейни членове четирима действащи съдии, разпределени така: двама съдии със специализация по гражданско право, един съдия със специализация по наказателно право и един съдия със специализация по търговско право.

Членове на Комисията по атестирането и конкурсите към момента са двама съдии, избрани от Пленума на ВКС, като предстои провеждането на процедура за избор на още двама действащи съдии – един със специализация по търговско право и един със специализация по наказателно право.

Затова Лозан Панов е изпратил до ръководителите на апелативните, окръжните, военните съдилища и Специализирания наказателен съд писма, в които ги информира за възможността за подаване на заявления от съдиите. Документите се подават лично, по пощата, по електронен път (на ел. поща: [email protected]) или по факс (02/9883985). Към заявленията се прилагат автобиография и документи за съответствие с изискванията на чл. 37, ал. 4 от Закона за съдебната власт. Кандидатите следва да отговарят и на критериите, посочени в чл. 3, ал. 2 от Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Татяна Жилова е новият председател на Съюза на съдиите в България

Татяна  Жилова от Административен съд София-град е новият председател на Съюза на съдиите. Тя беше …

Министърът на правосъдието проф. Стоилов: Няма да ползвам автомобилите на Бюрото за защита като лична охрана

  Специализирано правосъдие – да, но без специализиран съд За разлика от главния прокурор, аз …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.