Последни новини
Home / Законът / Лиляна Деянова търси нови защитници, адвокати не искат да се явяват пред специализираните съдилища

Лиляна Деянова търси нови защитници, адвокати не искат да се явяват пред специализираните съдилища

Defakto.bg

Разпоредителното заседание по делото срещу Лиляна Деянова, нейния съдружник Мартин Димитров, брат й Александър Деянов (Скилър) и още четирима повторно не стартира в Специализирания съд. То е за ОПГ за незаконно усвояване на евросредства по “Иновации и конкурентноспособност”.

На 2 юли заседанието бе отложено заради късно връчване на обвинителния акт на двама от твърдяната “група”. Това явно изненада прокуратурата, която се бе подготвила с клип  със схеми и озвучаване и все пак го разпространи. B нeгo ce ĸaзвa, чe лицaтa имaли cвъpзaнocт “c дpyг бългapcĸи гpaждaнин, нa ĸoйтo ĸъм мoмeнтa пo дpyгo дeлo ca пpeдявeни 18 oбвинeниия. Cъщият e c нaлoжeни caнĸции пo зaĸoнa “Maгнитcĸи”. Очевидно се имаше предвид Васил Божков.

А днес в съда Лиляна Деянова обясни, че след като изгледала видеото на ПРБ е решила да ангажира по-сериозна защита. Но адвокати отказвали, защото не искали да се явяват пред специализираните съдилища. Затова настоя за отлагане, за да организира защитата си.

Досега Деянова, известна в миналото като певицата Лилана, бе защитавана от Николай Хаджигенов, вече депутат в 46-о НС и от колегата му Петър Тренев. Тренев бе на заседанието, само че пълномощното му е изтекло.

“Макар че съдебният състав цени подобно процесуално поведение като такова, насочено единствено към отлагане на делото и необосновано забаяне на неговия ход, намира че с оглед гарантиране правата на подсъдимата, следва да отложи сделото и да осигури възможност да упражни правата си по начин, който намира за удачен”, обяви съдия Виктор Чаушев.
Той обаче предупреди, че ще се обърне към Бюрото за правна помощ за служебен, респективно резервен защитник на Деянова. И заключи: “Г-це Деянова, отлагане на делото повече няма да има!”

About De Fakto

Проверете също

Съдия Татяна Жилова е новият председател на Съюза на съдиите в България

Татяна  Жилова от Административен съд София-град е новият председател на Съюза на съдиите. Тя беше …

Министърът на правосъдието проф. Стоилов: Няма да ползвам автомобилите на Бюрото за защита като лична охрана

  Специализирано правосъдие – да, но без специализиран съд За разлика от главния прокурор, аз …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.