Последни новини
Home / Актуално / Петър Илиев проговори и видя атаки всякакви и безпрецедентни срещу „безспорното“ му име. А Етичната комисия не можела да гледа сигналите за плагиатство

Петър Илиев проговори и видя атаки всякакви и безпрецедентни срещу „безспорното“ му име. А Етичната комисия не можела да гледа сигналите за плагиатство

Defakto.bg

Намесени бяха „центрове на задкулисието“, „жълто-кафяви“ и „слугински“ медии, медийно „тричане“ и „страх тресе кочината“

Адвокатът, преподавател в СУ и кандидат за силов вицепремиер и министър на вътрешните работи д-р Петър Илиев проговори тази сутрин. Пред Нова тв той нападна критиците си с епитети, станали символни и говорящи (за използващите ги) в новата българска политика и не само . Обяви се за потомък на героичен род, чиито прадеди „са водили атака на нож неведнъж“ и категорично даде да се разбере, че няма никакви намерения да се оттегля от проектоуправлението.

Нещо повече – отрече да е запознат с труда на доц.Наталия Киселова, за преписването на пасажи от който срещу него бяха подадени сигнали до ректора на СУ и даже заподозря, че новият правилник на Етичната комисия, която ще разглежда основателността на сигналите, е бил променен специално заради него.

Твърдейки, че го атакуват безпринципно, сам раздаде обвинения всякакви, но отказа да назовава имена и конкретики.

Илиев заговори в деня, в който сочените от ИТН за партньори парламентарни сили трябва да вземат решение дали ще подкрепят предложения им проектокабинет, включително с неговото участие.

Какво чухме от кандидата за вицепремиер? (Дословно, коментарът е за вас)

 • Името ми не е спорно, а безспорно. А това че определени жълто-кафяви медии си поставиха за цел да го направят спорно, много добре знаем кой им е собственик и каква е целта им.
 • Цялата тази медийна атака ме прави още по-решителен и целенасочен в това, което трябва да се свърши за държавата, за отечеството. В римския сенат някога Катон Старий завършвал речите си с: „И все пак Картаген трябва да бъде унищожен!“. Напоследък лайтмотивът на жълто-кафявите медии е: „И все пак Петър Илиев трябва да бъде унищожен!“ Не, Петър Илиев няма да бъде унищожен, той произхожда от героичен род, моите прадеди са водили атака на нож неведнъж, аз си знам пътя и го продължавам напред.
 • Атаката срещу мен започна и постигна кулминацията си в деня, в който трябваше да бъде връчен мандатът на най-голямата парламентарна група. Играят центровете на задкулисието, те заедно с присъдружните им медии не са били толкова координирани в оцапването на едно лице от 30 години насам. Когато кукловодите от задкулисието със слугинските медии атакуват, хората знаят, че човекът е стойностен.
 • Да се включа в правителството ми го е предложил мандатоносителят, лидерът на партията Слави Трифонов, но след решения на колективните органи. Аз не съм член на партията, но съм със Слави Трифонов от референдума, аз организирах референдума. Имам не само поддръжката на Слави Трифонов, но и пълната му подкрепа, имам неговата мъжка дума. ИТН се създаде около референдума, аз имам ключова роля в юридическото организиране на референдума. Когато го направихме, бях подложен на терор и тормоз от една полицейска държава спрямо един свободен човек, аз съм кален.
 • Моят ангажимент към Слави Трифонов и ръководството на ИТН е ангажимент на мъжката дума, за момента аз съм полезен за тях и ще продължа да правя, каквото мога. Те няма да поддадат, каквито и атаки да има.
 • Аз се самооценявам с всичките ми постижения и резултати, аз съм професионалист, успял в кариерата. Прави се опит за медийното ми тричане, преди да се кача на ринга, голям страх тресе кочината, кой се страхува от Петър Илиев? 
 • Да коментирам защитници на Мултигруп или защитници на приятелки на избягали в чужбина?! Питайте ги тях! (Цитирани му бяха оценките за него от Татяна Дончева, Демократична България, Николай Хаджигенов). Тази атака има ченгесарско-милиционерски генезис. (Последваха подхвърляния в назования стил, от самия Петър Илиев, за „едно лице“, родството му с подсъдим, сделка за евентуално благоприятно развитие на делото)
 • Барбадос, чийто почетен консул съм, не е офшорна зона и данъчен рай. Не съм видял българска фирма, съдружник с фирма от Барбадос, в момента не са в никакъв списък, от януари. Работя  с много карибски държави, голям е приносът ми да възобновим отношения с тях. Аз съм единственият почетен консул на Барбадос в Източна Европа.
 • Никога не съм виждал Ирена Кръстева и Делян Пеевски. За този борд на Краун медия (ТВ 7 – б.р.), където преди 15 г. съм бил – като адвокат професионалист често съм канен да консултирам, преди 15 г. бях поканен като професионалист да участвам в учредяването на тези дружества, нямам отговорност за тях, след като вече не съм в борда им.
 • Аз съм роден на пъпа на София и детството ми е минало край НДК, Патриарха, завършил съм с пълно отличие Английската гимназия в София, после СУ, аз съм адвокат от Софийска адвокатска колегия. Пловдивска връзка нямам, не членувам в приписваните ми масонски ложи, не съм ги виждал през живота си. Аз съм такъв, какъвто съм, който иска да ме харесва, който не иска, да не ме харесва.
 • Стоя зад всяка дума в моята книга („Компетенцията на Народното събрание“), подарил съм я на членовете на катедрата през 2015 г. и с изненада в деня на връчването на мандата разбрах, че някой има проблем. Минали са 6 години, когато някой има правен проблем,  се обръща към съда. Някой да го е направил? Не съм чел и не съм запознат с труда на доц.Киселова („Парламентарен контрол“).
 • Това са твърдения, които се хвърлят в публичното пространство, разбира се, че имам книгата си, но не ходя с нея. Дълбоко се съмнявам, че сигналите са подадени по надлежния ред от хората, посочени като автори. Да четат внимателно параграф 1, т. 7 от Закона за развитие на академичния състав, много внимателно за плагиатството да четат.
 • След като никой не се е обърнал към съда, ме тричат медийно, а сега и сигнали. Аз съм един от най-обичаните и уважавани преподаватели в СУ, всяка година съм канен на абсолвентския бал, опитват се да ме ударят там, където най-много ще ме заболи.
 • Лицето, което ходи по студиата да говори срещу мен, е председател на Контролния съвет на университета. В т.нар. Етична комисия има кадри, които са били водачи на листи и участници в листи на едни от париите, които са най-гласовити в атаките срещу мен. И аз да очаквам неутрална обективна оценка?! Тази комисия няма никакви правомощия да разглежда този въпрос, той може да се разглежда единствено от жури, при процедура за придобиване на научна степен „доктор“ или по заемане на академична длъжност, с моя научен труд не съм участвал в нито една такава процедура.
 • Правилникът е приет скорострелно, в него няма давност за плагиатство, че откога няма давност за твърдяни правонарушения, това престъпление срещу мира и човечеството ли е?
 • Визирате предположения и хипотези (на въпрос дали би приел да бъде избран в кабинета с подкрепата на ДПС и ГЕРБ), аз не съм ясновидец, ще продължа да работя с ИТН, докато съм им полезен. На хипотетични въпроси не мога да отговарям, питайте ме, когато мине гласуването. Политическите решения ги вземат политическите партии.

Цялото интервю – тук

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков: Гласуваните промени за следствието е с конюнктурни цели и връщат онова, с което довчера се борихме

„Начинът, по който е приет този закон, крие конюнктурни цели, свързани с битката по върховете …

За министър на правосъдието в проектокабинета „Денков – Габриел“  е предложен юристът Атанас Славов (ДБ)

  Мария Габриел обяви официално имената на министрите в кабинета. Единственото сменено име от предварителния …

Един коментар

 1. СУ е сринат за пореден път. Ректорът е безпомощен, както винаги!!!Той е политическа кукла на конци, която лапа от обществени поръчки. зависима еднакво от гербери и фирмите на пеевски. позорът е безпрецендентнен!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve + five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.