Последни новини
Home / Законът / Одобрените кандидати за младши прокурори и следователи подават декларации до 7 септември, жалба спира процедурата за младшите съдии

Одобрените кандидати за младши прокурори и следователи подават декларации до 7 септември, жалба спира процедурата за младшите съдии

Defakto.bg

Решенията на Прокурорската колегия за приемане на окончателните списъци на одобрените кандидати за младши прокурори и следователи да влезли в сила, уведомяват от ВСС. Затова в едномесечен срок – до 7 септември включително, те трябва да подадат декларации за несъвместимост по чл. 195, ал.1 ЗСВ в деловодството на съдебния съвет или да ги изпратят по пощата.

Кандидадите за младши прокурори са 29, за младши следователи – 16.

Одобрените от Съдийската колегия седем кандидати за младши съдии в СГС обаче трябва да изчакат. Причината е, че срещу решението за окончателния списък е подадена жалба във ВАС от останал под чертата кандидат. След влизане в сила на решението, окончателният списък ще бъде публикуван на интернет страницата на ВСС и ще започне да тече срокът за деклариране на обстоятелствата по чл. 195, ал. 1 от ЗСВ.

Окончателните списъци на одобрените кандидати за младши магистрати ще бъдат изпратени на Националния институт на правосъдието за започване на задължителното първоначално обучение.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.