Последни новини
Home / Законът / Разследват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов за пране на пари

Разследват депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов за пране на пари

Defakto.bg

Специализираната прокуратура разследва народния  представител  Лъчезар Иванов за пране на пари, свързано с  продажба на акции в размер 1 милион и 600 хиляди долара.

Говорителят на Специализираната прокуратура Христо Кръстев обясни за БТА, че досъдебното производство е било образувано във връзка с проверка, извършена от КПКОНПИ, постъпила в Прокуратурата в средата на юли. Наблюдаващият прокурор е преценил, че има данни за евентуално извършено престъпление по чл.  253 от НК – пране на пари.  Проверката стартира преди месец след публикации в медиите по случая и трябваше да установи дали депутатът е посочил акциите си в декларацията пред комисията срещу корупцията.

Предал съм всички документи по случая на КПКОНПИ и не се притеснявам, че съм извършил нещо нередно във връзка с тези акции. Това е опит за дискредитиране на моята личност, както и опит за отклоняване на общественото внимание от скандалните прояви служебното правителство в момента,  коментира Иванов пред медиите.

Продадените от него акции са били придобити след консултантска дейност за американска фармацевтична фирма и са продадени в началото на година, след като стойността им се повишила на нюйоркската фондова борса, казва още Иванов.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.