Последни новини
Home / Законът / Ново двайсе: Казусът „Андон Миталов“ се отлага за 21 септември

Ново двайсе: Казусът „Андон Миталов“ се отлага за 21 септември

Defakto.bg

Въпреки проведените гласувания в Съдийската колегия на ВСС по обяд, на продължилото заседание днес казусът „Андон Миталов“ бе подновен.

А резултатът е, че окончателното решение по него се отлага, за 21 септември. Това, в крайна сметка, решиха кадровиците след прегласуване, със 7 на 3 гласа.

Дотук се е стигнало, след като на подновеното след почивка заседание е бил повдигнат въпросът, че кадровиците по същество не са взели решение за дисциплинарната съдба на магистрата – от обявените резултати се разбра, че той не е наказан не заради принципната воля на СК за това, а поради липсата на мнозинство от 8 „за“.

На несъгласната от дисциплинарния състав Даниела Марчева е било предложено да назове нейното предложение за санкциониране на съдията, тъй като в „особеното мнение“ е записала, че тя подкрепя предложението на ексминистъра Данаил Кирилов (то бе за уволнение). На това Марчева е отговорила, че тя самата не е предлагала никакво наказание и в момента не е готова да го направи.

Станало е дума и за отсъствието на Вероника Имова от СК, чието мнение е било важно. И така окончателното решение е отложено за септември.

Вероятно иде реч за кадрови игри на фона на несигурната съдба на настоящия състав на ВСС. Но става дума и за съдбата на един конкретен магистрат. А „политиките“ са нищо без хората.

About De Fakto

Проверете също

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

Градска прокуратурата предлага на Гешев да иска имунитета на още един депутат от ГЕРБ – СДС

Софийска градска прокуратура (СГП) предлага на главния прокурор Иван Гешев да внесе искане за привличане …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.