Последни новини
Home / Законът / Парламентът отхвърли предложение на БСП за извънредни заседания по бюджета

Парламентът отхвърли предложение на БСП за извънредни заседания по бюджета

Defakto.bg

Депутатите ще обсъдят предложението на парламентарната група на БСП депутатите  да заседават извънредно в събота и в следващия вторник, 7 септември, за да бъдат приети законопроектите за изменение и допълнение на държавния бюджет.  Днес е  първата сряда от месеца и според Правилника за дейността на Народното събрание опозицията предлга точки, които  задължително се включват в дневния ред.

Предложението на БСП е комисията по бюджет и финанси да проведе своето извънредно заседание в събота, 4 септември. БСП предлага парламентът да заседава извънредно и на 7 септември, вторник като заседанието продължи до окончателното приемане на бюджетите на второ четене на Националната здравноосигурителна  каса и Държавното обществено осигуряване.

След двучасови дебати преминали в безсмислени  взаимин обвинения (от гледната точка на очакванията на гражданите), съгласие за извънредни заседания не бе постигнато  и парламентът отхвърли предложението на левицата.

Програмата на парламента за тази седмица включва още обсъждане на първо четене предложенията на ИТН и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ за промени в закона за Националната служба за охрана (НСО).  Проектите предвиждат  да отпадне държавната охрана на главния прокурор, президентската администрация , столичният кмет и др. Ограничава се и кръга на лицата, които използват охрана от службата и специализиран транспорт.

Според промените НСО вече ще охранява само президента, премиера и председателят на парламента.

Πpeдceдaтeлитe нa Bъpxoвния ĸacaциoнeн и Bъpxoвния aдминиcтpaтивeн cъд и глaвният пpoĸypop щe имaт пpaвo нa cпeциaлизиpaн тpaнcпopт, a oxpaнa щe им ce пoлaгa caмo пpи “дoĸaзaнa зacтpaшeнocт” cлeд мoтивиpaнo peшeниe нa cпeциaлнaтa ĸoмиcия.

About De Fakto

Проверете също

СЕС: Софийският районен съд не е обвързан от указанията на горестоящата инстанция, ако противоречат на правото на Съюза

Съдилищата имат право служебно да проверят договорите потребителски кредити за неравноправни клаузи в тях Софийският …

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.