Последни новини
Home / Законът / От 1 септември: На книжния пазар е новото 13-то издание на Коментара на Кодекса на труда

От 1 септември: На книжния пазар е новото 13-то издание на Коментара на Кодекса на труда

Defakto.bg

Проф. Васил Мръчков

От 1 септември издателство „Сиби“ пусна на книжния пазар най-издаваната юридическа книга в правната ни литература – Коментар на Кодекса на труда.   Автори са утвърдените авторитети в правото  – проф.Васил Мръчков – съставител и главен редактор и професорите Красимира Средкова, Атанас Василев (1950-2018 г.) и Емил Мингов.

За 28 години книгата е претърпяла 13 издания. Последното има 2220 страници и се появява  6 години след предходното от началото на 2016 г.

Коментарът съдържа всички изменения и допълнения на Кодекса на труда от м. февруари 2016 г. до 1 септември 2021 г.   Те са   многобройни – 24 изменения и допълнения, които засягат 130 разпоредби (членове и алинеи) от всички 365 действащи членове на закона, а в някои случаи и на подзаконови нормативни актове – за тяхното прилагане.  Коментарът включва всички нови членове, създадени в периода на пандемията ( чл.120б,120в,173а, 267а,цялата нова глава ХХІІ ( чл.417-422) и редица други. Всяка законова разпоредба –член, алинея, точка, буква, а когато е необходимо и препинателен знак – точка или запетайка, са отделно и внимателно анализирани, по тяхното съдържание, връзка с останалите разпоредби и техният смисъл и дух.

Използвана и допълнена е богатата съдебна практика на двете върховни съдилища-на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд, както и на Конституционния съд през последните 30 години, а така също и постиженията на правната наука. Това обогатява и обновява съдържанието на настоящето издание, което включва и многобройните нови разпоредби, разпоредби на Кодекса на труда през последните шест години.
Авторите и Издателството посвещават 13-о издание на Коментара на Кодекса на труда на своите читатели, а от години той е настолна книга за юристи от всички области  на правото – адвокати, юрисконсулти, съдии и прокурори. Изданието е безценно четиво за студенти, работници и служители, експерти и работодатели. Приятно просвещение!

 

About De Fakto

Проверете също

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.