Последни новини
Home / Законът / От 1 септември: На книжния пазар е новото 13-то издание на Коментара на Кодекса на труда

От 1 септември: На книжния пазар е новото 13-то издание на Коментара на Кодекса на труда

Defakto.bg

Проф. Васил Мръчков

От 1 септември издателство „Сиби“ пусна на книжния пазар най-издаваната юридическа книга в правната ни литература – Коментар на Кодекса на труда.   Автори са утвърдените авторитети в правото  – проф.Васил Мръчков – съставител и главен редактор и професорите Красимира Средкова, Атанас Василев (1950-2018 г.) и Емил Мингов.

За 28 години книгата е претърпяла 13 издания. Последното има 2220 страници и се появява  6 години след предходното от началото на 2016 г.

Коментарът съдържа всички изменения и допълнения на Кодекса на труда от м. февруари 2016 г. до 1 септември 2021 г.   Те са   многобройни – 24 изменения и допълнения, които засягат 130 разпоредби (членове и алинеи) от всички 365 действащи членове на закона, а в някои случаи и на подзаконови нормативни актове – за тяхното прилагане.  Коментарът включва всички нови членове, създадени в периода на пандемията ( чл.120б,120в,173а, 267а,цялата нова глава ХХІІ ( чл.417-422) и редица други. Всяка законова разпоредба –член, алинея, точка, буква, а когато е необходимо и препинателен знак – точка или запетайка, са отделно и внимателно анализирани, по тяхното съдържание, връзка с останалите разпоредби и техният смисъл и дух.

Използвана и допълнена е богатата съдебна практика на двете върховни съдилища-на Върховния касационен съд и на Върховния административен съд, както и на Конституционния съд през последните 30 години, а така също и постиженията на правната наука. Това обогатява и обновява съдържанието на настоящето издание, което включва и многобройните нови разпоредби, разпоредби на Кодекса на труда през последните шест години.
Авторите и Издателството посвещават 13-о издание на Коментара на Кодекса на труда на своите читатели, а от години той е настолна книга за юристи от всички области  на правото – адвокати, юрисконсулти, съдии и прокурори. Изданието е безценно четиво за студенти, работници и служители, експерти и работодатели. Приятно просвещение!

 

About De Fakto

Проверете също

Адв. Андрей Янкулов: Адмирации за инициативата на правосъдния министър Зарков да пита КС за обхвата на т.нар. надзор за законност, осъществяван от прокуратурата

Адмирации за инициативата на правосъдния министър Крум Зарков за питане до Конституционния съд относно обхвата …

В началото на септември министър Зарков ще поиска тълкуване от КС за правомощията на гл. прокурор да държи под контрол цялата администрация

Адресът на Европейската  прокуратура у нас в следващите дни ще  е ул. „Г.С. Раковски“ 134 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.