Последни новини
Home / Законът / 25-младши магистрати положиха клетва и встъпиха в длъжност като прокурори и следователи в Софийски апелативен район

25-младши магистрати положиха клетва и встъпиха в длъжност като прокурори и следователи в Софийски апелативен район

Defakto.bg

  „Заклевам се в името на народа да прилагам точно Конституцията и законите на Република България, да изпълнявам задълженията си по съвест и вътрешно убеждение“. Тези думи произнесоха 25-ма младши магистрати при встъпването си в длъжност в районните прокуратури и следствените отдели към окръжните прокуратури в Софийския апелативен район, съобщи държавното обвинение.

Това е станало на официалните церемонии в прокуратурите в Благоевград, Видин, Враца, Монтана, Перник, Сливница и София, на които младшите магистрати са подписали   клетвени листове, според  Закона за съдебната власт.  Всички те получиха назначения от ВСС  след  сложна конкурсна процедура за първоначално назначаване и успешно обучение в Националния институт на правосъдието (НИП).

Даниела Христова и Любомира Цветанова започват работа като младши прокурори в Районна прокуратура – Благоевград. Радослав Ценков, Константин Богданов и Христина Керанова за пръв слагат тогите  при встъпване в длъжност в районните прокуратури в Перник, Видин и Сливница.  Отличник на випуска в Югозападния университет „Неофит Рилски“ Марина Христова е младши прокурор в прокуратурата в Монтана. Борислава Бориславова ще прилага опита си, придобит като прокурорски и съдебен помощник, след встъпване в длъжност като младши прокурор в Районна прокуратура – Враца.  Александра Петкова, Василена Гръбчева, Иван Димитров, Станислав Георгиев, Евгени Тодоров, Божидар Кирилов, Кънчо Димитров и Вероника Стефанова-Чолакова се присъединиха към колектива на Софийска районна прокуратура.

Започнали кариерата си като разследващи полицаи – Мартин Христов и Димитър Узунов, след приключване на обучението в НИП с успех 5,97, вече са младши следователи в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Благоевград.   С отличен резултат от юридическото си образование в Софийския университет „Св. св. Климент Охридски“, с опита си като адвокатски сътрудник и съдебен помощник в Върховния касационен съд Симона Николаева ще разследва дела в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Перник. След работа на разследващ полицай в Министерството на вътрешните работи Биляна Николова встъпва в длъжност като младши следовател в Следствения отдел на Окръжна прокуратура – Монтана. Професионалният опит на разследващи полицаи ще помага на Светла Иванова и Иван Петров в работата им като младши следователи в отдела на Софийска градска прокуратура. В същия колектив ще работят техните колеги с адвокатска практика – Елица Иванова и Диана Станоева, бившият помощник частен съдебен изпълнител Георги Божилов и Никола Сиджимов.

Пред колегите си в прокуратурите от Софийския апелативен район младшите магистрати се заклеха да изпълняват задълженията си по съвест и вътрешно убеждение, да бъдат безпристрастни, обективни и справедливи, да допринасят за издигане престижа на професията, да пазят служебната тайна, като винаги да помнят, че за всичко отговарят пред закона.

About De Fakto

Проверете също

Национална конференция: „Медиацията по висящи съдебни дела – възможности и полза за всички участници“

На 22 март 2023 г., сряда, от 11 часа, в зала № 15 „Тържествена“ на Съдебната …

Прокуратурата прекрати разследването за щадящите ковид тестове за деца поради липса на престъпление

Прокуратурата е прекратила разследването за щадящите ковид тестове за деца, съобщава държавното обвинение за БТА. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

twelve − three =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.