Последни новини
Home / Законът / Писменият изпит за младши прокурори е отменен заради противоепидемичните мерки

Писменият изпит за младши прокурори е отменен заради противоепидемичните мерки

Defakto.bg

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет отложи провеждането на насрочения за 11 септември 2021 г. писмен изпит в конкурса за първоначално назначаване в районните прокуратури. Като причина за отлагането се сочат въведените от 7 септември от  министъра на здравеопазването временни противоепидемични мерки, съобщава ВСС.

Датата, часът и мястото на провеждането на конкурса  допълнително ще бъде обявено с  решение на Прокурорската колегия и  обнародвано в Държавен вестник.

Кандидатите са 379, а свободните места – 25. Те са разпределени в следните прокуратури – шест в Бургас, по три в Монтана, Шумен и Силистра, по две в Благоевград, Враца, Самоков и Кърджали и по едно във Видин и Хасково.  Изпитът бе предвиден да се държи  три зали на  Софийския университет.

Конкурсът бе обявен с решение на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет по протокол №11/31.03.2021 г., обн. в ДВ бр. 29/09.04.2021 г.

About De Fakto

Проверете също

Адв. Андрей Янкулов: Адмирации за инициативата на правосъдния министър Зарков да пита КС за обхвата на т.нар. надзор за законност, осъществяван от прокуратурата

Адмирации за инициативата на правосъдния министър Крум Зарков за питане до Конституционния съд относно обхвата …

В началото на септември министър Зарков ще поиска тълкуване от КС за правомощията на гл. прокурор да държи под контрол цялата администрация

Адресът на Европейската  прокуратура у нас в следващите дни ще  е ул. „Г.С. Раковски“ 134 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.