Последни новини
Home / Законът / Президентът одобри Гергана Стоянова, предложена от ИТН за нов член на ЦИК

Президентът одобри Гергана Стоянова, предложена от ИТН за нов член на ЦИК

Defakto.bg

Разпускането на парламента е въпрос на дни, каза държавният глава

На изслушването при президента на новия кандидат за член на ЦИК  бе прието,  че Гергана Стоянова от квотата на „Има такъв народ“ е  подходяща за позицията. Президентът Радев изказа удовлетворение от нейните образование, експертиза и опит.  Така  тя е новият член на ЦИК от квотата на ИТН на мястото на напусналия Любомир Гаврилов, съобщи Фокус.

Гергана Петрова Стоянова е от Бургас и завършила Английската езикова гимназия и Бургаския свободен университет със специалност “Право” . От 1999 г. е член на Адвокатска колегия – Бургас и практикува професията от 22 години.

Опитът ми в изборния процес е свързан с участието ми като член на РИК-Бургас при провеждането на последните избори за Народно събрание от 11 юли т.г. Въпреки че е само в последните избори, бих наблегнала на качествения аспект на опита ми в изборния процес, тъй като това бяха избори при обновени правила и предизвикателства, свързани с машинно гласуване на много места, обучение на много СИК, разясняване на гражданите. Бях ангажирана във всеки един аспект на дейността във връзка с провеждането на изборите. Проведоха се множество обучения на ЦИК“, представи се Стоянова.

Румен Радев заяви, че за да имаме честни, прозрачни и достъпни избори, е от изключителна важност работата на ЦИК и  нейната  публичност , , като определи, че “Днешната процедура е важен елемент от продължаването на тази публичност”.

“Вярвам, че ще допринесете за ефективната работа на ЦИК”, обърна се той към Стоянова и  припомни, че разпускането на 46-ото Народно събрание е въпрос на дни

 

About De Fakto

Проверете също

Съдия Татяна Жилова е новият председател на Съюза на съдиите в България

Татяна  Жилова от Административен съд София-град е новият председател на Съюза на съдиите. Тя беше …

Министърът на правосъдието проф. Стоилов: Няма да ползвам автомобилите на Бюрото за защита като лична охрана

  Специализирано правосъдие – да, но без специализиран съд За разлика от главния прокурор, аз …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.