Последни новини
Home / Законът / Ина Лулчева: Гешев е прокурор на Бойко Борисов*

Ина Лулчева: Гешев е прокурор на Бойко Борисов*

Defakto.bg

Гешев е прокурор на Бойко Борисов. Чатът му с пиарката на Борисов показва отношения на близост“ – това  коментира адвокат Ина Лулчева в предаването (О)позиция на „Сега“. Тя подчерта, че проблемът с онлайн разговора между Гешев и Севделина Арнаудова е, че висш магистрат общува с лице, посочено най-малкото като свидетел по предаване на подкуп на Борисов, посочва  изданието.  Става дума за твърденията на Васил Божков как Арнаудова е ходела в офиса му нееднократно и си е тръгвала с пари. „И до момента тя не е привлечена към делото. Очевидно е, че прокуратурата отказва да разследва„, аргументира се адвокат Лулчева.

„От 2019 г. насам има поредица изказвания на Борисов, че той има връзка с избора на Гешев за гл.прокурор и очевидно последният не е независим и безпристрастен. Има ли смисъл да припомняме за „Осемте джуджета“, за кюлчетата?! Това са все откази от разследване. Да се твърди, че главният прокурор е прост администратор, е версия за наивници„, подчерта Лулчева.

Тя оценява отнемането на  преторианската гвардия на Гешев – Бюрото за защита, и закриването на спецправосъдието, за важни стъпки.

Не може да се допусне в демократична страна тежко въоръжени лица със застрашителна външност да се занимават с процесуално-следствени действия. Но беше очевидно, че в този парламент е невъзможно да се закрие спецправосъдието, най-малкото защото внасянето на проекта се забави. Още 5 години има докрая на мандата на Гешев. Досега той даде много основания да бъде отстранен и ако законодателният орган и ВСС не успеят да го махнат, това е отчайващо за цялата държава. Що се отнася до апокалипсиса, който описва гл.прокурор, ако спецправосъдието се закрие, това са спекулации. Никакви дела няма да се прекратят. Престъпленията, които се разглеждат от спецправосъдието, не се различават от делата в останалите съдилища. И няма никакви основания за страх„, заключи адвокат Лулчева.

* Източник Сега

About De Fakto

Проверете също

Адвокатска колегия Смолян подкрепя призива на ОСА за защита на адв. Ина Лулчева от нападки на гл. прокурор Иван Гешев

   Адвокатите от Смолян настояват ВСС да се занимае с поведение на Иван Гешев, а …

ВКС : Конституционно нетърпимо е с проверки прокуратурата да навлиза в правомощията на изпълнителната власт

Съдебната  съдебната власт в лицето на прокуратурата навлиза в правомощията на друга (изпълнителната) власт, което …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.