Последни новини
Home / Законът / Прокурорската колегия на ВСС закри девет свободни щатни брой за служители в Бюрото за защита

Прокурорската колегия на ВСС закри девет свободни щатни брой за служители в Бюрото за защита

Defakto.bg

Малко след като Народното събрание окончателно прие  промените, че  Бюрото за защита на свидетели се мести от главния прокурор в Министерството на правосъдието, Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет закри девет свободни щатни бройки за служители в Бюрото по защита.

Съдебните кадровици ги прехвърлиха в Звеното, подпомагащо европейските делегирани прокурори. Три са за прокурорски помощници и по две за главен експерт, главен специалист и деловодител.

Членът на Прокурорската колегия Стефан Петров обясни, че в момента европейските делегирани прокурори разполагат с 15 служители, но анализ е показал, че те трябват да бъдат подсилени с още девет души.

Увеличението ще бъде финансово обезпечено за сметка на вече утвърдения бюджет на прокуратурата за тази година.

Прокурорската колегия  повиши прокурори в апелативните прокуратури.  В Софийска апелативна прокуратура ще работят Любка Кръстева, Клементина Паличева и Росица Слабакова-Каракачанова от СГП, както и Кремена Господинова-Димитрова,  прокурор в Окръжна прокуратура – София.  Повишена в  длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура – Бургас е и Красимира Кателиева,  прокурор в Окръжна прокуратура – Бургас.

Колегията не повиши Илиян Рангелов и Илиян Точев – прокурори в Софийска градска прокуратура, в длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура – София.

Засега Прокурорската колегия отложи решението си за попълване на освободени места в Апелативната специализирана прокуратура и на още няколко в САП.

About De Fakto

Проверете също

ОС на адвокатите от страната: Държавата и компетентните й органи да се задействат незабавно срещу „паралелното правосъдие“

 Общото събрание на адвокатите приеха  декларация, в която изказаха публичното възмущение и нетърпимост по повод …

Адв. Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС: Не желая да бъда в адвокатския съвет на Валя Гигова, „за да владея адвокатурата“

Известният  наказателен адвокат  Ина Лулчева подаде оставка от ВАдС и от поста на негов зам. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.