Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата в Добрич се е самосезирала за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в КК „Албена“

Прокуратурата в Добрич се е самосезирала за потенциално унищожаване на пясъчни дюни в КК „Албена“

Defakto.bg
Резерватът „Балтата“.

Окръжна прокуратура – Добрич се е самосезирала по медиини публикации за  унищожаване на пясъчни дюни в к.к.  Албена и е започнала проверка.
Проверката  има за цел да се установи дали има  данни за евентуално извършено престъпление по чл. 278в, ал. 1 от НК, който гласи, че противозаконното унищожение или повреждане на защитена територия или местообитание – предмет на опазване в защитена зона, се наказва с „лишаване от свобода“ до три години или „пробация“, както и с „глоба“ от две хиляди до десет хиляди лева.
Извършването й е възложено на Областна дирекция на МВР в града и ще изясни всички факти и обстоятелства около изложеното в публикациите твърдение за „унищожени над 800 метра дюни и умишлено изместване на устието на река Батова, която се влива в Черно море“ и е част от резервата „Балтата“.

Резултатите от проверката ще бъдат предоставени на медиите и обществеността след нейното приключване, обещават от прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Шест неправителствени организации зоват президента за вето на промените в ЗСВ за спешно изваждане на НСлС от прокуратурата

 Аргументът, че НС е длъжно „да разтърве“ Гешев и Сарафов, подсказва порочни цели, които нямат …

От „Правосъдие за всеки“ обявиха, че менторството на Пеевски над съдебната реформа е червена линия, която няма да пресекат

Най-важната задача пред народните представители в този момент е приемането на редовен бюджет за 2023 …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

four × two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.