Последни новини
Home / Законът / Съдът: Кристиан Николов остава под домашен арест

Съдът: Кристиан Николов остава под домашен арест

Defakto.bg
Тричленен състав на Апелативен съд – София с председател Калин Калпакчиев и членове Весислава Иванова и Величка Цанова потвърди изцяло определението на Софийския градски съд, с което на 01. 09. 2021 г. Кристиан Николов, подсъдим за смъртта на журналиста Милен Цветков,  бе пуснат под домашен арест.
Апелативните съдии са възпиели  изцяло изводите на първоинстанционния съд, че Николов може да бъде под домашен арест и проследяван чрез електронна гривна, нещо което  изключва дори хипотетична възможност за отклоняване на подсъдимия„,  съобщават от съда.  Съдебният състав посочва, че обоснованото подозрение за съпричастност към престъплението, в което Николов е обвинен,  не е отпаднлао. Но в същото време опасността от извършване на друго престъпление е намаляла като интензитет и мярката „домашен арест“ може да обезпечи изцяло присъствието на Николов и приключването на съдебния процес, воден срещу него в първоинстанционния съд.
Николов е със забрана за напускане на страната.  Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.
На 1 септември, след  година и четири месеца в ареста в ареста, подсъдимият бе задръжан у дома,  след като състав на Софийски градски съд промени мярката за неотклонение на 23-годишния Кристиан Николов на „домашен арест“ и следене с електронна гривна.

Според съдиите от  първоинстанционния съд,  16-месечният престой в ареста е дал своето отражение върху Кристиан Николов – имал  добро поведение и  писмена похвала от началника на затвора,  помагал на администрацията. Няма опасност и да се укрие или да извърши друго престъпление, прецениха още те.

Тогава прокуратурата  обяви, че ще протестира променената мярка.

 

About De Fakto

Проверете също

Министър Атанас Славов: В Министерството на правосъдието има приемственост на каузи и политики

 „За България е важно да има управление, което защитава правата на гражданите, правовата държава, което …

Зам.- министър Емил Дечев представи пред СЕ промените за отговорна прокуратура и ефективен наказателен процес

Заместник-министърът на правосъдието Емил Дечев представи днес пред Комитета на министрите на Съвета на Европа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

one × four =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.