Последни новини
Home / Законът / Заради К-19: Съдия Марина Михайлова, кандидат член за ВСС, призовава колегите си да й поставят въпроси писмено

Заради К-19: Съдия Марина Михайлова, кандидат член за ВСС, призовава колегите си да й поставят въпроси писмено

Defakto.bg

 

По повод предстоящия избор за нови членове във ВСС въховният съдия Марина Михайлова, номинирана от магистрати  на ВАС за кандидат член на съвета,  отправи   обръщение  с  призив към колегите си активно за активно участие в предстоящия вот.  Заради пандемията тя очаква всички въпроси, предложения и искания,  свързани с работата на Съдийската колегия да й бъдат изпращани писмено до Висшия съдебен съвет. Съдия Михайлова ще се постарае да  отговори на всички въпроси, а отговорите ще бъдат публикувани на интернет сайта на Съвета в раздел „Общо събрание на съдиите за избор на членове на ВСС“.

Обявената  епидемична обстановка, свързана с COVID-19 и въведените мерки на територията на страната,  осуетяват възможността  за  срещи с колеги в съдилищата на които да  разясни своята концепция и вижданията си за работата на Висшия съдебен съвет, казва Михайлова.

На  9 и 16 oĸтoмвpи Oбщoтo cъбpaниe нa cъдиитe в cтpaнaтa тpябва дa излъчи нoви двaмa избpaници нa мяcтoтo нa пoдaлитe ocтaвĸи Бopянa Димитpoвa и Kpacимиp Шeĸepджиeв.

За двете освободени места има само двама кандидати – съдия Марина Михайлова от Върховния административен съд и съдия Деян Денев от Окръжен съд-Варна.

Пъpвият нoминиpaн за член на ВСС бe Дeян Дeнeв oт Oĸpъжeн cъд – Bapнa.

Към моментта от 2 202 съдии с право на глас 1 738 са заявили, че ще упражнят правото си на вот чрез информационната система за електронно гласуване през интернет.

ОБРЪЩЕНИЕ

от Марина Михайлова-съдия във Върховния административен съд кандидат за член на СК на ВСС от съдийската квота

УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ СЫЩИ,

Предвид епидемичната обстановка в страната и въведените забрани на медицинските органи, считам, че не е удачно да посещавам съдилищата и да правим срещи с вас с цел разясняване на концепцията и вижданията ми за работата на ВСС, макар че аз смятам личните контакти за много важни.

Можете да изпращате вашите писма до ВСС, които ще бъдат качени на сайта, където ще се публикуват и моите отговори.
Поради това ви моля да изпращате както въпроси към мен, така и ваши предложения, проблеми и искания, свързани с работата на СК на ВСС. Ще се опитам да отговарям на всички въпроси, които са в моята компетентност, както и да се запозная с вашите предложения.

Считам, че е важно всички да проявим активност в този частичен избор, независимо от времето, коего е останало от мандата на ВСС. Не трябва да чакаме някой да решава всички наши проблеми. Можем и ние самите да направим това.

С уважение: Съдия Михайлова

About De Fakto

Проверете също

Забраната да се разгласяват материали по следствените дела е като „врата у поле “ за прокурорската служба

Петър Обретенов На 16 март, на специална пресконференция на прокуратурата с участие на главния прокурор, …

Еврокомисарят Дидие Рейндерс: Приветстваме законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор

Еврокомисарят по правосъдието Дидие Рейндерс приветства законопроекта за повишаване на отчетността на българския главен прокурор. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + sixteen =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.