Последни новини
Home / Законът / Делото за смъртта на Милен Цветков продължава на 18 октомври

Делото за смъртта на Милен Цветков продължава на 18 октомври

Defakto.bg
Приятелката на Кристиан Николов свидетелства пред съда , че най-напред Кристиян Николов е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Делото за смъртта на  Милен Цветков ще продължи на 18 октомври, като дотогава съдът назначи допълнителни експертизи, свързани  с  проучване на фирми и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи вещества.

Подсъдимият Кристиан Николов е обяснил, че употребява подобни препарати, които се продават свободно, както в България, така и в други страни. Адвокатът на Николов Константин Симеонов заяви, че прокуратурата не е обърнала внимание на тези факти:

Освен това, ако си спомняте, в едно от предишните заседания помолих да бъде изискана експертиза, която е правена на такова вещество по друго досъдебно производство от Института по криминалистика и криминология. Беше ми отказано, да, няма как експертиза по друго досъдебно производство да бъде приложена по нашето, но в конкретния случай съдът прецени, че трябва да се изискат тези материали и евентуално да се назначи такава експертиза“.

В Софийския градски съд днес бяха изслушани съдебно-медицински експерти с информация за психичното състояние на Кристиан Николов по време на извършване на деянието, за да установи съдът дали извършителят има склонност към импулсивни и необмислени действия.

Съдебният психиатър професор доктор Петър Маринов коментира, че по време на извършване на деянието Николов е бил под въздействие на психотропни вещества.

Не е имал психичен проблем по време на извършването на катастрофата. И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението“, каза Петър Маринов. „В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, добави съдебният психиатър. А това значи, че може да носи отговорност според законите на държавата.

About De Fakto

Проверете също

В Министерство на процедурата тръгва публично изслушване на 13 кандидати за съдия в ЕСПЧ

Днес от 10:00 ч. в сградата на Министерството на правосъдието, (гр. София, ул. „Славянска“ № …

Законът за личния фалит мина единодушно на първо четене в правна комисия

Комисията по правни въпроси в парламента  прие на първо четене Закона за несъстоятелност на физическите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 × five =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.