Последни новини
Home / Законът / Делото за смъртта на Милен Цветков продължава на 18 октомври

Делото за смъртта на Милен Цветков продължава на 18 октомври

Defakto.bg
Приятелката на Кристиан Николов свидетелства пред съда , че най-напред Кристиян Николов е оказал първа помощ и всячески се е опитал да бъде полезен. Тя също така отрече Николов да е употребявал наркотици, а защитата на Кристиян пред журналисти след заседанието изказа и тезата, че наркотичните вещества в кръвта му са му били сипани от друго, неизвестно лице.

Делото за смъртта на  Милен Цветков ще продължи на 18 октомври, като дотогава съдът назначи допълнителни експертизи, свързани  с  проучване на фирми и документи от държавни организации, които търгуват с чай и паста за зъби, съдържащи упойващи вещества.

Подсъдимият Кристиан Николов е обяснил, че употребява подобни препарати, които се продават свободно, както в България, така и в други страни. Адвокатът на Николов Константин Симеонов заяви, че прокуратурата не е обърнала внимание на тези факти:

Освен това, ако си спомняте, в едно от предишните заседания помолих да бъде изискана експертиза, която е правена на такова вещество по друго досъдебно производство от Института по криминалистика и криминология. Беше ми отказано, да, няма как експертиза по друго досъдебно производство да бъде приложена по нашето, но в конкретния случай съдът прецени, че трябва да се изискат тези материали и евентуално да се назначи такава експертиза“.

В Софийския градски съд днес бяха изслушани съдебно-медицински експерти с информация за психичното състояние на Кристиан Николов по време на извършване на деянието, за да установи съдът дали извършителят има склонност към импулсивни и необмислени действия.

Съдебният психиатър професор доктор Петър Маринов коментира, че по време на извършване на деянието Николов е бил под въздействие на психотропни вещества.

Не е имал психичен проблем по време на извършването на катастрофата. И съответно токсикологичните част на експертизата е намерила съответни субстанции, които са психоактивни и които до голяма степен изглежда са свързани с поведението“, каза Петър Маринов. „В този смисъл беше нашето експертно заключение. Той психично е здрав, по принцип, но към момента на деянието е бил подвластен на субстанции, което не означава, че е психично болен и по време на деянието“, добави съдебният психиатър. А това значи, че може да носи отговорност според законите на държавата.

About De Fakto

Проверете също

Министър Зарков представи екипа и приоритетите си. Отчаяно се нуждаем от нов затвор, каза той

Подготовка на законите, необходими за изпълнение на Националния план за възстановяване и устойчивост въпреки липсата …

Заради административен произвол съдът отмени глоба от 1000 лв. на Елена Фичерова, наложена от Сотир Цацаров

Софийският районен съд отмени наказателно  постановрение за глоба от 1000 лева глоба на Елена Фичерова, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.