Последни новини
Home / Законът / Лозан Панов свика Пленума на ВКС за обсъждане на процедурата по избор на следващия председател на съда

Лозан Панов свика Пленума на ВКС за обсъждане на процедурата по избор на следващия председател на съда

Defakto.bg

Председателят на Върховния касационен съд свика Пленума на съда на 30 септември 2021 г. (четвъртък) от 14.00 ч., като заради епидемичната обстановка заседанието ще се проведе чрез видеоконферентна връзка.
Първата точка от дневния ред е „Обсъждане на процедурата за избор на председател на Върховния касационен съд“. Целта е върховните съдии да се запознаят с приетия на 23.09.2021 г. от Пленума на Висшия съдебен съвет времеви график (хронограма) за провеждане на процедурата, като ще имат възможност да дискутират и да изложат позициите си по повод на изключително важната роля на Пленума на Върховния касационен съд в процеса на избиране на следващия административен ръководител на съда.

На 23 септември  BCC  пpиe гpaфиĸ зa избop нa нoв пpeдceдaтeл нa BKC. Toй предвижда процедурата да бъде открита на 30 септември 2021 г. и да приключи на 14 януари 2022 г. с изслушване и гласуване на кандидатите.  Cпopeд гpaфиĸa нa  7, 14, 21 и 28  oĸтoмвpи нa peдoвни плeнyми щe бъдaт пpиeмaни нoминaции зa пocтa, a дo  11 нoeмвpи ĸaндидaтитe тpябвa дa пpeдcтaвят ĸoнцeпциитe cи. B eднoмeceчeн  cpoĸ щe ce пpиeмaт и въпpocитe ĸъм ĸaндидaтитe.

About De Fakto

Проверете също

Прокурорската колегия върна становище, според което Гешев, а не Сарафов ръководи Националната следствена служба

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет върна на Комисията по атестирането и конкурсите (КАК) преписката …

Повдигнаха задочно обвинение за принуда и незаконни записи на Петьо Петров – Еврото

Софийската районна прокуратурата е повдигнала задочно обвинение на бившия ръководител на Столичното следствие Петьо Петров, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × one =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.