Последни новини
Home / Законът / Италианска прокуратура благодари на наши прокурори за съвместно разследване на данъчни измамници

Италианска прокуратура благодари на наши прокурори за съвместно разследване на данъчни измамници

Defakto.bg

Прокуратурата към Съда в град Беневенто, Италия, е отличила с плакети и грамоти четирима матистрати от Специализираната прокуратура за работата им в съвместен екип за разследване на организирана престъпна група за данъчни престъпления и изпиране на пари на територията на Италия и България, съобщи спепрокуратурата.

Отличието е връчено на ръководителя на Специализираната прокуратура Валентина Маджарова от главния прокурор в Беневенто д-р Алдо Поликастро на координационна среща на Съвместния екип, състояла се на 30.09.2021 г. в Неапол.   Поликастро е  благодарил на българските прокурори за съдействието в максимално кратки срокове.

И още от съобщението:

Специализираната прокуратура се включи в италианското разследване в изпълнение на Европейска заповед, издадена в средата на 2020 г. от прокуратурата в гр. Беневенто по наказателно дело срещу четирима италиански граждани за участие в престъпна група за укриване на данъчни задължения. Образувано бе досъдебно производство, следствените действия бяха възложени на следователи от отдел „Следствен“ на Специализираната прокуратура. Под координацията на Евроджъст бе сформиран и съвместния екип за разследване от италиански и български магистрати.
Установено бе, че на българска територия са регистрирани няколко десетки български дружества с италиански собственици, които не развиват реална дейност, не притежават имущество, нямат назначени служители и не подават данъчни декларации. В продължение на 4 години – от 2014 г. до 2017 г., участници в престъпната група избягвали плащането на значителни по размер данъчни задължения към италианската хазна, прехвърляйки ги на регистрираните в България дружества. У нас задълженията също не били декларирани, тъй като дружествата нямат дейност и не са регистрирани по ЗДДС и Закона за копоративното данъчно облагане.
С цел укриване на данъчни задължения, на едно от българските дружества е била прехвърлена собствеността и на луксозния хотел „Траяно“ в гр. Беневенто с цел избягване плащането на данъци.
През юни 2021 г. събраните доказателства по досъдебното производство на Специализираната прокуратура бяха предадени на заместник-главния прокурор към съда в Беневенто Джовани Концо, за да бъдат приобщени към наказателното дело в Италия.

About De Fakto

Проверете също

КС реши, че е недопустимо да се прекрати дейността на Инспектората към ВСС заради изтеклия му мандат

 За да не се подрива демократичния ред под върховенство на правото, Конституционният съд  не допусна …

Задържана е майка за тежка телесна повреда на момиченцето си, което е на 1 година и 9 месеца

Районна прокуратура – Пловдив привлече като обвиняема А.М., на 41 г., за причиняване на тежка …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.