Последни новини
Home / Законът / Румен Радев:  Очаквам предстоящите избори да доведат до окончателно скъсване с проваления управленски модел

Румен Радев:  Очаквам предстоящите избори да доведат до окончателно скъсване с проваления управленски модел

Defakto.bg

 

Очаквам резултатът от тези избори да доведе до окончателно скъсване с проваления управленски модел – това заяви президентът Румен Радев  в отговор на въпрос на журналисти за предстоящите президентски и парламентарни избори  в Стара Загора, където е на посещение по случай празника на града.   „Обществото ни очаква институциите да продължат да работят в посоката на възстановяване на държавността, изкореняване на корупцията, скъсване на всякакви олигархични зависимости, отваряне на хоризонти за модерно развитие на България“, посочи държавният глава.  Според Радев, отдаването на тази кауза, а не поставянето в ролята на инструмент на партии и различни бизнес кръгове, може да доведе до безкористна подкрепа на българските граждани.

Очаквам кампания на идеи, а не на компромати, за да може всеки кандидат да разкрие максимално добре кой е всъщност, за какво се бори и как ще го постигне“, подчерта Румен Радев.

Като общество трябва да обединим усилия и да спрем необузданата агресия на пътя. Това е абсолютна престъпност и безотговорност към най-висшата ценност – живота на хората и здравето на нашите деца  в отговор на въпрос за зачестилите пътни инциденти в града през последните дни. Държавният глава изказа съпричастност към пострадалите и техните семейства, както и благодарност на лекарските екипи, които полагат грижи за пострадалите млади хора.

 По думите му е необходимо да има видеонаблюдение навсякъде, за да бъдат регистрирани нарушенията и да последват присъди. Президентът добави, че ще препоръча на министъра на вътрешните работи нормативната база да бъде преразгледана и в следващото Народно събрание да бъдат внесени предложения за промени за по-ефективни механизми за разкриване и регистриране на нарушенията на пътя.

Запитан за коментар по досиетата „Пандора“ и информацията, че двама български политици фигурират в тях, президентът посочи, че „явно деянията на г-н Пеевски са по-видими отвън, отколкото вътре в България“. „Това не говори добре за нашите разследващи и правоохранителни органи“, добави държавният глава.

В отговор на въпрос за това дали вдигнатият юмрук е обединил българите или е създал разединение, президентът заяви, че този юмрук обединява българите около ценности. „Той дава вяра, че можем заедно да намерим решения на всички предизвикателства, за да имаме една успешна България“, каза още държавният глава.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.