Последни новини
Home / Законът / Коментар на Валя Ахчиева: Янаки Стоилов срещу владетелите на задкулисието

Коментар на Валя Ахчиева: Янаки Стоилов срещу владетелите на задкулисието

Defakto.bg

 

Правосъдният министър проф. Янаки Стоилов изпрати информацията за гражданството на съдия Алексей Трифонов на ресорната Съдийска колегия на ВСС. Същата, която без да провери, има ли той само българско гражданство, го избра за Председател на най-големия съд в България – Софийски градски съд. И дори допусна предварително изпълнение на решението си още докато течеше обжалване на този избор. Членовете на Съдийската колегия бяха убедени, че има спешна необходимост, съдия Алексей Трифонов да поеме управлението на съда. И те игнорираха, както основанието за оспорване на решението за назначаване, така и законовите условия към кандидатите за този висш административен пост в съдебната система.

Сега правосъдният министър им изпрати в писмен вид информацията и фактите, от които те упорито бягаха. А фактите са следните:

Избраният от тях Председател на СГС не е български гражданин. Не е бил никога. Не е и в момента.

И сега, вместо да избират Председател на ВКС, следва  те да отменят решението си и да признаят, че умишлено са си  затваряли  очите пред фактите. Те ме включиха в Регистъра на посегателите срещу съдебната система като разследващ журналист, направил публично разкритията си за липсата на българско гражданство на съдия Алексей Трифонов.

Само че, сега би трябвало, Съдийската колегия да  включи сама себе си в същия този Регистър на сайта на ВСС, като най-големият посегател срещу авторитета на съдебната система. Защото, докато аз им хвърлях фактите в очите през последните 3 години, членовете на Съдийската колегия си затваряха очите. Запушваха си очите. И мълчаха.

Като истински владетели на задкулисието. (Фейсбук)

 

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.