Последни новини
Home / Законът / Ели Христова, гл.секретар на ВАдС: Заради пандемията хората не бива да бъдат насилвани от едната крайност в другата

Ели Христова, гл.секретар на ВАдС: Заради пандемията хората не бива да бъдат насилвани от едната крайност в другата

Defakto.bg
Ели Христова

Висшият адвокатски съвет няма единно мнение по въпроса дискримирани ли са неваксинираните хора заради зеления сертификат. Това заяви  в студиото на „Здравей, България“  адвокат Ели Христова,  главен секретар на Висшия адвокатски съвет.

Ние, като адвокати, трябва да бъдем отворени за аргументите и на най-редките случаи.  На пръв поглед всичко е ясно – едните са „за” ваксините, а „другите” против. И двете страни имат сериозни аргументи – кое е по-важно правото на живот или останалите ти права. Хората не бива да бъдат насилвани от едната крайност в другата.  Колкото и малко хора да са имунизирани, все пак ги има. Появи се ваксина само с една доза. Смятам, че това е положителното. Големият проблем е, че все още няма лечение„, отбеляза Христова.

По думите й у нас хората нямат средства да заплащат сами през два дни тестовете си за COVID-19. „Ако бяхме в Германия, където има безплатни тестове, тогава нека работникът да си купи тест и да го направи.  У нас цените са непосилни за голяма част от обществото”, коментира адвокат Христова.

Адвокатите са изцяло извън вниманието на държавата в кризата с COVID-19 и тя не е направила нищо, за да ги подпомогне, каза още главният секретар на ВАдС.  Подчерта, че  властите обръщат внимание само на бизнеси, които протестират, а свободните професии като адвокатската са оставени без никаква помощ и няма чуваемост за техните проблеми.

„Адвокатската професия отдавна не е сигурен източник на доходи за всички, които се занимават с нея. Има много колеги, които срещаха големи затруднения да посрещат задълженията си към държавата, която не направи нищо, за да ни облекчи. Ние също имаме служители, имаме семейства, подложени сме на огромен риск от заразяване, отиваме в съдебни палати, където не се спазват мерки“, каза Христова.

Ели Христова  не изключи възможността и адвокатите да излязат на улицата, за да бъдат чути.

 

About De Fakto

Проверете също

Андрей Янкулов: Борисов не успя напълно да овладее съда и няма от какво да се страхува

Не виждам никаква разумна причина Борисов да не се откаже от имунитета си – това …

Тълкувателно решение по приложението на Търговския закон и Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

ВКС постанови Тълкувателно решение по въпроси, свързани с приложението на Търговския закон и Закона за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 − nine =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.