Последни новини
Home / Законът / Бойко Рашков: Политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите, задържани са близки на кметове

Бойко Рашков: Политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите, задържани са близки на кметове

Defakto.bg

Съпругът и синът на кмета на Симеоновград Милена Рангелова (ГЕРБ), са задържани за купуване на гласове, съобщи в града министърът на вътрешните работи Бойко Рашков.

Над 20 000 лв. в различна валута са открити у роднините на кмета на Симеоновград Милена Рангелова. Иззети са списъци на избиратели с имена и лични данни.

Полицейски действия са предприети по образувано досъдебно производство за купуване на гласове. Намерени са и  списъци на хора с характерно оцветяване. Като цяло схемата е предлагане на облаги, които да осигурят определен вот, заяви министър Рашков.

Предстои задържането на „известен политически активист, който, чрез посредник и с осигуряване на финансови средства, е ангажирал няколко души, които да гласуват за партия ГЕРБ“, подчерта Рашков.

Искам да изразя своето безпокойство от факта, че политическа партия ГЕРБ активно заплаща участието си в изборите. Желае на базата на престъпления, които се извършват преди вота, да влезе отново във властта. Което е позорно за една политическа партия„, отговори той на  журналистически въпрос.

Операциите срещу нарушения, свързани с изборните права се провеждат от няколко дни насам.  Служителите в ОДМВР-Хасково са се натъкнали на множество факти в тази насока.

В с. Малко Градище, община Любимец, са арестувани също кметицата на село и съпругът . В търговски обект, стопанисван от тях, са открити списъци и пари.

В Любимец са задържани също двама души, като общо у тях са открити 120 000 лева, половин килограм злато и дебитни карти. Има задържан и в Хасково.

About De Fakto

Проверете също

Надзирателите и съдебните охранители ще получат допълнително възнаграждение за постигнати резултати с августовските заплати

Със заплатите за месец август служителите в Главна дирекция „Изпълнение на наказанията“ (ГДИН) и Главна …

Съдът: Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков са невиновни по обвинението в хулиганство в метрото през 2020 г.

Обвинението  на Софийска районна прокуратура  срещу Еленко Божков, Минчо Спасов и Светослав Трайков за хулиганство …

Един коментар

  1. Очевидец

    Г-нс министър Рашков, пресuочи и до Долна баня. Там още по времето не Цветан Цветанов беше създадена перфектна покупко-продажба на циганските гласове, които са половината от населението на града под контрола на кмета на града. Това междувпорчем е известно на всички долнобанчани.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.