Последни новини
Home / Законът / Ръководството на ВКП се срещна с европейски депутати заради изборите

Ръководството на ВКП се срещна с европейски депутати заради изборите

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата се срещнаха с европейски депутати и с представители на АЛДЕ по повод  предстоящите  президентски и извънредни парламентарни избори на 14 ноември, съобщава държавното обвинение.

Работната среща е била с представители от  групата “Обнови Европа” и на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ).
В срещата  са участвали Адриан Васкес Лазара, председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент, Илхан Кючюк, съпредседател на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ), Роман Якич, президент на Либералната мрежа на Югоизточна Европа, Емил Киряз, зам.-председател на Либералния интернационал, Антоанета Асенова, президент на Европейската либерална младеж, Даниела Муралес, политически съветник от АЛДЕ.
Обсъждани са  мерките, които Прокуратурата  предприема за спазването на закона и   противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите,  както и с работата на Националното междуведомствено звено за   противодействие на предизброните престъпления.
Прокуратурата потвърдила готовността си за двустранен диалог с представители на Европейския парламент по въпроси, свързани с отстояването на върховенството на правото, се казва в съобщението.

 

About De Fakto

Проверете също

Неделно: Срещу Сарафов се водела „мръсна война“, Гешев бил „заплашван“, Ясен Тодоров – следен от „хора и автомобили“

За страховите преживявания поотделно съобщиха главният прокурор Гешев, заместникът му Борислав Сарафов и заместникът на …

Калин Калпакчиев: Приетият механизъм за контрол върху дейността на главния прокурор е сериозен позитив

Партиите започват да осъзнават, че политически манипулируемата прокуратура се обръща срещу тях Трябва да гледаме …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 − 6 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.