Последни новини
Home / Законът / Ръководството на ВКП се срещна с европейски депутати заради изборите

Ръководството на ВКП се срещна с европейски депутати заради изборите

Defakto.bg

Главният прокурор Иван Гешев и ръководството на прокуратурата се срещнаха с европейски депутати и с представители на АЛДЕ по повод  предстоящите  президентски и извънредни парламентарни избори на 14 ноември, съобщава държавното обвинение.

Работната среща е била с представители от  групата “Обнови Европа” и на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ).
В срещата  са участвали Адриан Васкес Лазара, председател на Комисията по правни въпроси в Европейския парламент, Илхан Кючюк, съпредседател на Европейската партия „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ), Роман Якич, президент на Либералната мрежа на Югоизточна Европа, Емил Киряз, зам.-председател на Либералния интернационал, Антоанета Асенова, президент на Европейската либерална младеж, Даниела Муралес, политически съветник от АЛДЕ.
Обсъждани са  мерките, които Прокуратурата  предприема за спазването на закона и   противодействието на престъпленията срещу политическите права на гражданите,  както и с работата на Националното междуведомствено звено за   противодействие на предизброните престъпления.
Прокуратурата потвърдила готовността си за двустранен диалог с представители на Европейския парламент по въпроси, свързани с отстояването на върховенството на правото, се казва в съобщението.

 

About De Fakto

Проверете също

Омбудсманът алармира: Недопустимо е хора с увреждания да си плащат за достъпна среда  

  Омбудсманът Диана Ковачева изпрати становище до социалния министър в оставка Георги Гьоков, в което …

Министър Асена Сербезова съди прокуратурата за 70 000 лв. заради незаконно обвинение

Здравната министърка в оставка проф. Асена Сербезова е завела дело за обезщетение срещу прокуратурата по …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.