Последни новини
Home / Законът / Софийска районна прокуратура ще обследва пожара в сградата на бившето кино „Възраждане“

Софийска районна прокуратура ще обследва пожара в сградата на бившето кино „Възраждане“

Defakto.bg

 

Снимка БГНЕС

Софийска районна прокуратура съобщи,  че след потушаването на  пожар в сграда -паметник на културата, находяща се до пл. „Възраждане“  в София, на място ще бъде извършен оглед и други действия по разследването.

В сградата на бившето кино „Възраждане“ на столичния бул. „Христо Ботев“ тази сутрин избухна пожар. Пожарникарите са спасили от огъня съседна сграда, до чийто покрив пламъците също са достигнали.

Това не е първи инцидент в тази сграда – тя е горяла и през март 2017 г. С оглед на това ще бъдат проверени всички възможни версии за инцидента, включително и евентуални умишлени действия, довели до възникване на пожара, казва прокуратурата.

Сградата в района на площад „Възраждане“ е паметник на културата и това не е първият пожар в нея. Стогодишната архитектурна ценност на булевард „Христо Ботев” в София започва съществуването си като театър „Ренесанс”, построен през 1900 година.

През 1940 г. сградата изгаря, за да бъде възстановена. През годините приютява кино „Възраждане”, профсъюзен дом „Георги Димитров”, а в по-нови времена е популярна като поп-фолк дискотека „Син сити”. След 1 януари 2016 година нощното заведение затваря врати и от тогава не работи.

About De Fakto

Проверете също

Съдия Лозан Панов: Как секретни данни за евентуално престъпление на и.ф. главен прокурор Сарафов, се оказаха в подчинената му прокуратура?!

 По какви причини Инспекторатът към ВСС досега не е проверявал Софийска градска прокуратура и как …

Галина Захарова, председател на ВКС: Няма как да се оправдаваме, че не сме знаели за случващото се в съдебната система

Мрежите за влияние трябва да се разследват едновременно Работата на прокуратурата е засенчена от съмнения …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.