Последни новини
Home / Законът / Ще искат имунитета на заловения с канабис кандидат-депутат

Ще искат имунитета на заловения с канабис кандидат-депутат

Defakto.bg
Софийската градска прокуратура е предложила на главния прокурор да внесе искане в ЦИК за сваляне на имунитета на пореден участник в предизборната кампания.   Искането е за кандидат -депутата  в сливенския избирателен район Валентин Велев, който беше задържан, докато обработва поле с марихуана в природен парк „Сините камъни”.
Досъдебното производство по случая е образувано на 04.11.2021 г. в РУ в ОД на МВР – Сливен под надзора на Окръжна прокуратура – Сливен и впоследствие е изпратено по
компетентност на СГП. Разследването е възложено на следовател от Следствения отдел към СГП.
В хода на разследването е установено, че на 04.11.2021 г. в гр. Сливен В.В. без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите (ЗКНВП) е държал с цел разпространение високорискови наркотични вещества от рода на конопа с общо тегло 1.611 кг. и на обща стойност 9666.00 лева и е отглеждал 18 броя растения от рода на конопа в нарушение на установените в ЗКНВП правила.
Велев подаде  заявление за заличаване от листата и за напускане на партията и обясни пред журналисти,че отглеждал марихуаната с медицински цели.

Междувременно ЦИК разреши ла да бъде привлечен като обвиняем по досъдебно производство Величко Георгиев, регистриран като кандидат за народен представител в 23-ти и 24-ти Многомандатен избирателен район в София-град заради фалшификация на зелени сертификати. Решението е след постъпило искане от главния прокурор Иван Гешев.

About De Fakto

Проверете също

20 съдии и съдебни служители с остра декларация срещу идеята да бъде закрит районния съд в Каварна

Двадесет съдии и служебни служители от Районен съд Каварна остро протестират срещу предложението на  Съдийската …

Изборни времена за нов състав на ВСС

Иван Брегов, Институт пазарна икономика За да сме убедени, че съдиите, прокурорите и следователите са …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.