Последни новини
Home / Законът / Загадъчно съобщение на прокуратурата обещава проверка на един „снимков материал в интернет сайт“

Загадъчно съобщение на прокуратурата обещава проверка на един „снимков материал в интернет сайт“

Defakto.bg

Вчера, 09.11.2021 г., Софийска градска прокуратура се самосезира във връзка с публикация в интернет сайт, придружена със снимков материал.
Възложена е проверка по реда на чл. 145 от Закона за съдебната власт. За резултатите от проверката обществеността ще бъде своевременно информирана.

Това научихме от едно уникално прессъобщение на СГП, в което бе пропуснато уточението кой снимков материал ще проверява прокуратурата и какво налага проверката – интернет  пространството изобилства от сайтове и  снимки.

Без да губят време обаче интернет –  завзеците направиха  извод:  „Те не смеят името да МУ да споменат, камо ли да проверят пачките в чекмеджетата„.  От което се досетихме, че съобщението на СГП може би  визира онзи снимков материал от вчера,  на който се вижда спящия бивш премиер Бойко Борисов  върху легло със смачкани чаршави в спалнята на резиденция „Бояна“. На снимките отново греят  пачки с банкноти от по 500 евро, злато, пистолет, даже някои атрибути, свързани с мъжките потребности.

Поискахме  уточнения от СГП, но отговор не получихме. Очевидно там си  харесват прессъобщението, такова каквото е.

Както е известно миналия декември прокуратурата спря наказателното производство за снимките и видеозаписа от спалнята на тогавашния премиер Бойко Борисов, без да установи коя е Мата Хари, която Борисов обяви и зад граница, че е шетала в държавната резиденция и е правила снимките.  Не се  чу и дума за съдържанието на чекмеджето с пачките и кюлчетата.

Това усърдие бе възнаградено от новата серия компроматни снимки от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов, изпратени до няколко медии.

„Чакахме повече от година, за да видим дали някой в прокуратурата ще провери как и защо български министър-председател организира грабежи във всички икономически сектори, оргии в правителствена резиденция, крие в спалнята си пачки и злато (заграбени и от строежа на магистралите) и спи с пистолет до главата – нулевият резултат е известен на всички. Затова днес организираме „Ден за размисъл преди Деня за размисъл“ – защото ако не му покажем в неделя, че мястото му е вън от властта и в затвора, може и да няма следващ шанс!“, гласи част от писмо, цитирано от „Евроком“.

Но всичко написано може да няма нищо общо с онова, което ще проверява Софийска градска прокуратура, предпочела да обвие със загадъчност намеренията си. Чакаме със затаен дъх резултатите, които надяваме се няма да бъдат закодирани, така че и детективи от ранга на Мегре,  Поаро, мис Мърпъл и пр.,  да не могат да проумеят.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.