Последни новини
Home / Законът / Пленумът на ВКС избра един съдия за член на КАК при Съдийската колегия на ВСС

Пленумът на ВКС избра един съдия за член на КАК при Съдийската колегия на ВСС

Defakto.bg

 

На свое заседание, проведено на 10.11.2021 г. чрез видеоконферентна връзка, Пленумът на Върховния касационен съд (ВКС) единодушно с  66 гласа „за“, избра за член на Комисията по атестирането и конкурсите при Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) Диана Коледжикова – съдия в Софийския апелативен съд, гражданска материя.
До изтичането на срока за подаване на заявления за участие в процедурата – 29.10.2021 г., не са получени документи от други кандидати.
Съгласно Вътрешните правила за организацията на дейността на Комисията по атестирането и конкурсите към Съдийската колегия на ВСС Пленумът на ВКС избира за нейни членове четирима действащи съдии, разпределени така: двама съдии със специализация по гражданско право, един съдия със специализация по наказателно право и един съдия със специализация по търговско право.
На 26.05.2021 г. Пленумът на ВКС избра за член на Комисията по атестирането и конкурсите Ирина Ганева – съдия в Окръжен съд – Разград, гражданска материя.

 

About De Fakto

Проверете също

Андрей Янкулов: Борисов не успя напълно да овладее съда и няма от какво да се страхува

Не виждам никаква разумна причина Борисов да не се откаже от имунитета си – това …

Тълкувателно решение по приложението на Търговския закон и Закона за търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел

ВКС постанови Тълкувателно решение по въпроси, свързани с приложението на Търговския закон и Закона за …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 × 2 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.