Последни новини
Home / Законът / Предлагат 5 нови щатни длъжности „прокурор“ в СГП за сметка на незаети бройки в Специализираната прокуратура

Предлагат 5 нови щатни длъжности „прокурор“ в СГП за сметка на незаети бройки в Специализираната прокуратура

Defakto.bg

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет предлага на Пленума на Висшия съдебен съвет да съкрати щатната численост на Специализираната прокуратура с 5 свободни длъжности „прокурор“ и да разкрие 5 щатни длъжности „прокурор“ в Софийска градска прокуратура, считано от датата на вземане на решението. Колегията внася предложението в заседание на Пленума на Висшия съдебен съвет, насрочено за 11 ноември 2021 г., за разглеждане и произнасяне, съобщи ВСС.

В Софийска градска прокуратура е  разкрита и  щатна бройка за длъжност „старши специалист-компютърна обработка, статистика и анализ“. Спецификата на преписките и досъдебните производства, разследвани от органа се характеризират с продължително и усложнено разследване, с голям брой действия и актове на разследващите органи и прокурорите, което обуславя сравнително голямата ангажираност на служителите с дейности по въвеждане на данни в УИС, изходящи документи, статистическа информации и др., мотивира се ПК.

Разкрита е щатна бройка за длъжност „чистач“ в Окръжна прокуратура – Русе. Мотив за решението е, че в щата на органа са утвърдени 2 щатни бройки. „чистач“. Магистратите и служителите са разположени в две отделни сгради, което изключително затруднява дейността на чистачите, в случаите на отсъствие на един от служителите и предвид необходимостта от стриктно почистване на помещенията във връзка с епидемичната обстановка в страната.

Увеличението на щатната численост на съдебните служители в двата органа е  финансово обезпечено от  бюджета на Прокуратурата  за 2021 г.

Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет определи трета щатна длъжност „заместник на административния ръководител – заместник-районен прокурор“ на Районна прокуратура – Сливен, чрез трансформиране на 1 свободна длъжност „прокурор“ от щата на Районна прокуратура – Сливен.  Назначен на поста е прокурорът Пламен Славов.

Повишена е  Петя Кралева – зам.- заместник-окръжен прокурор на Окръжна прокуратура – Бургас, на длъжност „прокурор“ в Апелативна прокуратура – Бургас, считано от датата на встъпване в длъжност.

Молбата от Радослав Косев – прокурор в Окръжна прокуратура – Велико Търново за назначаване, на основание чл. 193, ал. 6 от ЗСВ, на длъжност „прокурор“ в Апелативната прокуратура – Велико Търново, е оставена без уважение, поради липса на освободена длъжност в органа.

About De Fakto

Проверете също

Владислав Славов, шеф на СЮБ: Проектът за промени в Конституцията е като писания от Данаил Кирилов – непрофесионален

Остри критики към проекта за промяна в Конституцията на ГЕРБ- СДС, ПП – ДБ и …

12 години затвор за изнасилване и отвличане на жена в условия на опасен рецидив

Пеньо Мангъров ще изтърпява наказание „лишаване от свобода“ за срок от 12 г. за отвличане и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

three + 11 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.