Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата проведе работна среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите избори 

Прокуратурата проведе работна среща с представители на ОССЕ във връзка с предстоящите избори 

Defakto.bg

 

Зам- главният прокурор Даниела Машева, говорителят на главния прокурор Сийка Милева, прокурор Ваня Стефанова, завеждащ отдел във Върховна касационна прокуратура, и прокурор Клементина Паличева проведоха работно съвещание с представителите на мисията на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ)  – Марсел Надж – заместник-ръководител на мисията, Енира Броницкая – правен анализатор, Илина Дякова – асистент на правния анализатор. Повод са предстоящитете парламенитарни и президентски изобир на 14 ноември.

На срещата са  обсъдени мерките, които Прокуратурата предприела за спазването на закона при провеждането на изборите и ангажираността й за активно взаимодействие между институциите за провежданет на честен и прозрачен вот, съобщават от ВКП.

От  началото на предизборната кампания до днес са били образувани 57 досъдебни производства и 252 преписки, свързани с нарушения на изборния процес.

Само 20 преписки и 2 досъдебни производства съдържат данни за нарушения, отнасящи се изборите за президент и вицепрезидент.  Делата основно са свързани с купуване на гласове.

Представителите на ОССЕ са  информирани и за внесени искания до ЦИК за снемане на имунитета на един кандидат за президент и на двама кандидати за народни представители за извършени от тях престъпления от общ характер.

З

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.