Последни новини
Home / Законът / Любопитно: Как името на Бойко Атанасов се появи в бюлетината в 24 МИР в София

Любопитно: Как името на Бойко Атанасов се появи в бюлетината в 24 МИР в София

Defakto.bg

„Хора, които ме подкрепят, са видели името ми в бюлетината за избор на народни представители и са гласували за мен“. Това каза пред БНР следователят Бойко Атанасов, чиято кандидатура за независим депутат беше заличена заради недостатъчен брой подписи. Въпреки това обаче неговото име е присъствало в интегралната бюлетина в 24 МИР в София.

При положение, че РИК, ЦИК и съдът са потвърдили заличаването на кандидатурата ми, аз уведомих ЦИК за това какво се случва. По какъв начин ще бъдат отчетени гласовете, които са пуснати за мен, при допуснато нарушение на Изборния кодекс. До днес нямам отговор„, обясни той.

По думите на Атанасов ЦИК трябва да изнесе информация колко гласа са получени за него и как този вот ще бъде отчетен:

Автоматично, някой е решил, да бъдат отчетени като „Не подкрепям никого“. Смущаващо е за мен това обстоятелство, което компрометира избора в 24 МИР. Предстои това да се изясни. Дали това не е практика, която и в миналото е била за манипулиране на вота на избирателите„.

Следователят Бойко  Атанасов бе издигнат от Инициативен комитет, подкрепен от ГД “БОЕЦ” за независим, граждански кандидат за депутат в 24 МИР София.  След проверка на ГРАО бяха отхвърлени 550 от представените от нас над 1400 подписа за регистрация на кандидата и той бе заличен.  БОЕЦ обжалва  пред ЦИК и АССГ, като след експертиза, основана на същата проверка на ГРАО, съдът потвърди неговото заличаване.
В около 500 секции в 24 МИР в София обаче, както на хартия, така и с машини, хората са можели да  (и част от са гласували) за Бойко Атанасов, тъй като е включен в бюлетината под номер 38!   От БОЕЦ подготвят  сигнал за  ЦИК по случая.

About De Fakto

Проверете също

Агенцията по вписванията: Руската църква е на руското посолство. МП: не сме компетентни да оповестяваме чии храмът

Руската църква е собственост на руското посолство. Това съобщиха от Агенцията по вписванията след запитване …

Задържаният с подкуп съдия от Търговище е временно отстранен от длъжност

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) отстрани временно от длъжност съдията от Окръжен съд …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

20 + two =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.