Последни новини
Home / Без категория / In memoriam Почина проф. д-р Йорданка Зидарова, доайен на международното частно право в СУ „Кл.Охридски“

In memoriam Почина проф. д-р Йорданка Зидарова, доайен на международното частно право в СУ „Кл.Охридски“

Defakto.bg

На 17 декември почина проф. д-р Йорданка Зидарова, доайен на международното частно право и дългогодишен преподавател по същата дисциплина в Юридическия факултет на  СУ  „Св. Климент Охридски“.

Опелото ще се състои на 22.11.2021 г. (понеделник) от 11:30 ч. в църквата „Св. София“, съобщи университетът.

Проф. д-р Йорданка Зидарова е (27.01.1938 . Тя е възпитаник на Софийския университет, където преподава от 1968 г. до 2005 г.  Специализира във Франция, Италия, Холандия, Люксембург, Германия, като се утвърждава като международно признат авторитет. Автор е на редица публикации в страната и чужбина по международно частно право.

Проф. д-р Йорданка Зидарова е основен автор и докладчик по проекта на първия български Кодекс на международното частно право, приет през 2005 г. Ръководител е на Катедрата по международно право и международни отношения в периода 1994-2000 г.

Учен, следващ най-високите стандарти в научните изследвания, оставил ярка следа в своето поприще, колега, отдаден на знанието, академичния живот, отговорен към своите колеги и студентите, човек с добро сърце, борбен дух и забележително усещане за морал и справедливост,  казват за проф. Зидарова  колеги и приятели от университета.

Поклон пред светлата й памет!

 

About De Fakto

Проверете също

Почина Давид Сасоли, председател на Европейския парламент

Председателят на Европейския парламент Давид-Мария Сасоли почина на 65-годишна възраст, съобщи  говорителят му Роберто Куило, …

In Memoriam: Сбогуваме се с адвокат Ваня Траянова, един голям човек и професионалист

Почина един прекрасен човек, приятел и професионалист – адвокат Ваня Траянова. След кратко, но тежко …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.