Последни новини
Home / Законът / Осъдиха 26 чужденци за незаконно преминаване на границата

Осъдиха 26 чужденци за незаконно преминаване на границата

Defakto.bg

Двадесет и шест чужденци, преминали без разрешение границата на  България, получиха условни  присъди от Районен съд – Шумен.  Всички те са сключили споразумения с държавното обвинение, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура.
Двете групи бяха задържани край село Хан Крум и край град Шумен на 15-и и 16 ноември т.г. Всички задържани са мъже, като по-голямата част от тях са непълнолетни, само трима са навършили 18 години. Чужденците обясниха, че са преминали нелегално границата между Турция и  България като  заявиха, че идват от Афганистан. само един се определя като сириец. Никой от тях няма документи за самоличност.
Двама от пълнолетните мъже са осъдени на по една година „лишаване от свобода“, а един – на осем месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието за всички тях е отложено с три години изпитателен срок.  На двама  от тях са наложени глоби от  200 лева, а на трети  – от 100 лева. 23-мата непълнолетни са осъдени на по шест месеца „лишаване от свобода“, като изтърпяването на наказанието е отложено с две години изпитателен срок и към него е добавено обществено порицание.

About De Fakto

Проверете също

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

В София започва двудневна конференция за достъпа до правосъдие на лица с увреждания

Фондация „Глобална инициатива в психиатрията – София“  (ГИП-София), съвместно със Съюза на съдиите в България …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.