Последни новини
Home / Гостува ни / Тандемът „Радев- Йотова“ закри предизборната си кампания в Пловдив сред хилядно множество

Тандемът „Радев- Йотова“ закри предизборната си кампания в Пловдив сред хилядно множество

Defakto.bg
„През тези пет години ние не ви предадохме. Останахме докрай с вас. Ние влизаме заедно с вас в тази важна мисия за бъдещето на България. Щастлив съм, че в тези години до мен има една невероятна жена – Илияна Йотова, която с много интелект беше вицепрезидент навсякъде по света, където има българска реч, където хората мечтаят и сънуват на български. След пет трудни години нашият екип е още по-силен, по-сплотен и още по-решим да се бори заедно с вас за България“, каза още президентът. На снимката  – Приятелски поздрав на Крум Зарков за президента   Румен Радев

Тези пет години работихме за една нова България – на развитието, закона, на бъдещето, като модерна, европейска, демократична, свободна държава. България на закона, в която всеки отговаря за делата си, но хората да разчитат на държавата, която им принадлежи“

С тези думи  президентът Румен Радев се обърна към хилядното множество на площад „Съединение“ в Пловдив, където заедно с вицепрезидента Илияна Йотова закриха предизборната си кампания, съобщи прессекретариатът на държавния глава.

България вече не е бащиния на шайката. Натрупаните от нея ресурси са огромни, преходът няма да е лесен. От всички нас се иска воля, решителност и единство. Време е да обсъждаме, да работим, мислим, да модернизираме, променяме страната и себе си, да отприщваме потенциала и предприемчивостта на българите, за да сбъдваме мечтите си. Ние сме в облаците, когато мечтаем за България. Но сме здраво стъпили на земята, когато водим борба за тези мечти. Изборите са нашият шанс за България“, казва президенът.

По думите му кампанията не  е била лесна,  защото срещу тях са били парите, медиите и партиите на олигархията. „Но имахме вас и продължаваме да ви имаме. Този пълен площад ни дава вярата, че ние искаме да имаме едно бъдеще, от което да не се срамуваме. Да завещаем светли дни за нашите деца. Убеден съм, че заедно ще го направим“.

Да бъдем заедно в столицата на българското Съединение, за нас е чест и гордост. Тук се осъществи националният ни идеал, българите заявиха, че са велик народ, поискаха своя суверенитет и върнаха единна България на европейската политическа карта“, са думите на вицепрезидента Илияна Йотова. Според нея днес  българите са единни срещу беззаконието, корупцията и саморазправата с инакомислещите. „Протестите миналата година освен справедливия гняв, родиха и енергията за промяна“, изтъква тя.

И призова: „Да не допускаме повече да тъпчат самочувствието ни на българи, да ни третират като поданици. От неделя ще отворим нова страница за България, ще пишем заедно историята на променена България. Гласувайте в неделя, за да нарисуваме усмивката на България – страна с бъдеще за децата ни, сигурна, справедлива, модерна“,

Нека бъдем с единна воля, отговорни и с чувство за дълг над родината, защото пред нас има само един път- победа!“, са финалните думи на Румен Радев.

 

Изборната си кампания закри и  екипът „Герджиков – Митева“

В неделя изборът за всички демократично мислещи българи ще е лесен, защото изборът е между ценностите на демокрацията, обединението около идеи и действия срещу кризата – всичко това, което гражданите виждат в наше лице, а от другата страна срещу нас е разделението, репресивните действия, и едноличната власт в лицето на Румен Радев.

 Радев е статуквото в президентската институция, а нашата победа ще означава промяна.

Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков в Пловдив. Той и кандидатът за вицепрезидент Невяна Митева избраха да закрият  кампанията си  със среща в Голямата базилика в града.

 

 

 

 

About De Fakto

Проверете също

Президентът: Силно се надявам, че приетия механизъм за контрол на гл.прокурор не е маскарад в парламента

  Парламентът много трудно ще навакса за 3 дни пропилените 3 месеца за осъществяването на …

Министър Зарков: На действащия парламент му остава една седмица живот и едно важно изпитание – НПК

Служебният министър на правосъдието Крум Зарков, който е на визита в  САЩ, следи ставащото със …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.