Последни новини
Home / Законът / Новият шеф на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов встъпи в длъжност

Новият шеф на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов встъпи в длъжност

Defakto.bg

Официално в длъжност встъпи новият административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура Ивайло Ангелов, съобщи  пресцентърът на държавното обвинение. Това е станало в присъствието на  главният прокурор Иван Гешев, който е връчил акта за встъпване в длъжност.

На 3 ноември т.г Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет избра единодушно Ивайло Ангелов за административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура.

Ангелов е магистър по „Право“ на СУ „Св. Климент Охридски“. Има 22 години юридически стаж. През януари 1999 г. започва работа като съдебен кандидат в Окръжен съд-Плевен, а след това като следовател в Окръжна следствена служба-Плевен.  През април 2001 г. става прокурор в Районна прокуратура-Плевен. Последователно заема постовете заместник-районен прокурор в Районна прокуратура-Плевен и прокурор в Окръжна прокуратура-Плевен.

В Националната следствена служба Ивайло Ангелов  работи от 2020 г. , където беше ръководител на отдел „Специализиран“. Той бе и говорител на институцията.

Ивайло Ангелов е преподавател в Националния институт по правосъдие. Награждаван е многократно,  удостоен е с плакет „Прокуратура на Република България“ за проявен висок професионализъм в изпълнение на служебните задължения.

Автор е на множество научни публикации в областта на правото, посочва прокуратурата.

About De Fakto

Проверете също

Даниела Марчева: Медиацията пести средства, разтоварва съдебната система и съхранява отношения

С промени в Закона за медиацията и ГПК се въвежда задължителна медиация по 12 вида дела. Това …

Желаещите да участват в конкурс за назначение на 20 прокурори във ВАП и апелативните прокуратури, могат да подават заявления

В „Държавен вестник“, бр. 78 от 30 септември 2022 г., са обнародвани решенията на Прокурорската …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.