Последни новини
Home / Законът / Апелативната прокуратура във Варна поема надзора на разследването за пожара и загиналите възрастни хора

Апелативната прокуратура във Варна поема надзора на разследването за пожара и загиналите възрастни хора

Defakto.bg

Апелативната прокуратура във Варна взе на специален надзор досъдебното производство за  пожарa  в дом за възрастни хора в с. Рояк, при който загинаха девет души, съобщи праокуратурата.

Поради фактическата и правна сложност на случая, както и обществената му значимост, по реда на специалния  прокурор от Апелативна прокуратура – Варна поема методическата и организационна помощ при воденето на разследването.  Целта е качествено изпълнение на действията по доказване и документиране на всички факти и обстоятелства по случая в определените от закона срокове, се казва в съобщението.

Сигналът за инцидента постъпил на 22 ноември 2021 година, около 18:00 часа.  Според първоначалната информация огънят е тръгнал от подпокривното пространство на сградата. Повечето обитатели на дома са трудно подвижни възрастни хора.  Окръжната прокуратура – Варна с  активното участие на служителите от ОД на МВР в града, продължават работата по разследването на  тежкия инцидент, довел  до смъртта на възрастните хора . Назначени са пожаро-техническа, електро-техническа и съдебно-медицинска  експертизи, сочи съобшението.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.