Последни новини
Home / Законът / Заради забележка, че е без маска, жена нападна служители в магазин, попиля им рафтовете, издра случайна клиентка

Заради забележка, че е без маска, жена нападна служители в магазин, попиля им рафтовете, издра случайна клиентка

Defakto.bg

Софийската районна прокуратура е предала на съд 24 – годишна,  нанесла леки телесни повреди на зам. управител на магазин, негов служител и случайна клиентка,  след като й направили забележка, че е  без маска, става ясно от съобщение на държавното обвинение.  К. Л. е подвена под отговорност за лека телесна повреда  по хулигандски подбуди и за хулиганство. Случката е от 31 октомври в  магазин „Фантастико“ в жк „Красна поляна“ – на бул. „Никола Мушанов“.

След като влязла без маска, „заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно, пише прокуратурата. Тя  нападнала и друг служител на магазина, като го ударила с юмрук в лицето, става ясно още от съобщението.  Друга клиентка – Я.Г., която й направила забележка за маската била издрана и ударена в лицето.

И на тримата са причинени леки телесни повреди, за които К.Л. е обвинена. Буйствата й прокуратурата описва като хулиганство по  Наказателния кодекс: „По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба“.

По образуваното досъдебно производство са направени експертизи и разпитани свидетели.  Последиците от бурната разправия завършват в съда.

Съобщението:

 

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от едно лице.

На 31.10.2020 г. около 19,30 часа обвиняемата К.Л. влязла в магазин „Ф.“ на бул. „Никола Мушанов“ в гр. София, без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията от КОВИД-19 в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я.Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., й направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали в следствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди – престъпление по чл.131, ал. 1, т. 4 и т. 12,  вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти – престъпление по чл.325, ал. 2, алт. 2, вр. ал. 1 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийски районен съд.

Хулиганството по НК:
Чл. 325. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
(2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

About De Fakto

Проверете също

Обвиниха сръбския шофьор за катастрофата на магистрала „Тракия“

Районна прокуратура-Стара Загора е привлякла като обвиняем сръбският гражданин  Д.К., на 40 г.,  за това, …

ПРБ предлага да се създаде национално междуведомствено звено за предстоящите избори

Ръководството на прокуратурата изпрати писма до служебния вътрешен министър  Иван Демерджиев и до председателя на …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.