Последни новини
Home / Законът / Заради забележка, че е без маска, жена нападна служители в магазин, попиля им рафтовете, издра случайна клиентка

Заради забележка, че е без маска, жена нападна служители в магазин, попиля им рафтовете, издра случайна клиентка

Defakto.bg

Софийската районна прокуратура е предала на съд 24 – годишна,  нанесла леки телесни повреди на зам. управител на магазин, негов служител и случайна клиентка,  след като й направили забележка, че е  без маска, става ясно от съобщение на държавното обвинение.  К. Л. е подвена под отговорност за лека телесна повреда  по хулигандски подбуди и за хулиганство. Случката е от 31 октомври в  магазин „Фантастико“ в жк „Красна поляна“ – на бул. „Никола Мушанов“.

След като влязла без маска, „заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно, пише прокуратурата. Тя  нападнала и друг служител на магазина, като го ударила с юмрук в лицето, става ясно още от съобщението.  Друга клиентка – Я.Г., която й направила забележка за маската била издрана и ударена в лицето.

И на тримата са причинени леки телесни повреди, за които К.Л. е обвинена. Буйствата й прокуратурата описва като хулиганство по  Наказателния кодекс: „По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба“.

По образуваното досъдебно производство са направени експертизи и разпитани свидетели.  Последиците от бурната разправия завършват в съда.

Съобщението:

 

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт в съда срещу 24-годишна жена за извършени хулигански действия и причиняване на телесна повреда на повече от едно лице.

На 31.10.2020 г. около 19,30 часа обвиняемата К.Л. влязла в магазин „Ф.“ на бул. „Никола Мушанов“ в гр. София, без предпазна маска, каквато се изисква във връзка с разпоредбите за предотвратяване на разпространението на пандемията от КОВИД-19 в търговските обекти.

След като заместник-управителят на магазина й направил забележка, тя започнала да го обижда и му нанесла удар с ръка в областта на лицето, след това го ударила и с пластмасова бутилка от безалкохолно. Обвиняемата нападнала и друг служител на магазина като го ударила с юмрук в лицето.

Я.Г., която била клиент в магазина и станала свидетел на деянията на К.Л., й направила забележка, че е без маска, а 24-годишната жена я ударила в лицето, скубала я и я издрала с нокти. И на тримата пострадали в следствие на ударите на К.Л. са причинени леки телесни повреди – престъпление по чл.131, ал. 1, т. 4 и т. 12,  вр. чл. 130, ал. 2 от НК.

По време на разправията обвиняемата е извършила непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието се отличава с изключителен цинизъм и дързост – крещяла обидни думи по адрес на П.Х., Я. Г. и И.Ц. и съборила изложена за продажба стока по рафтовете на магазина, замерила П.Х. с тарелка с риба, като това е извършено в магазин в присъствието на служители и клиенти – престъпление по чл.325, ал. 2, алт. 2, вр. ал. 1 от НК.

По случая е образувано досъдебно производство. В хода на разследването са направени експертизи и са разпитани свидетели.

Предстои делото срещу К.Л. да продължи в Софийски районен съд.

Хулиганството по НК:
Чл. 325. (1) (Изм. – ДВ, бр. 103 от 2004 г., в сила от 01.01.2005 г.) Който извърши непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се наказва за хулиганство с лишаване от свобода до две години или с пробация, както и с обществено порицание.
(2) Когато деянието е съпроводено със съпротива срещу орган на властта или представител на обществеността, изпълняващ задължения по опазване на обществения ред, или когато то по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм или дързост, наказанието е лишаване от свобода до пет години.

About De Fakto

Проверете също

Прокуратурата иска имунитета на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов по „Барселонагейт“

Софийската градска прокуратура предложи на главния прокурор да поиска от Народното събрание да снеме имунитета …

Демерджиев внесъл сигнал в прокуратурата срещу кабинета „Петков“ за злоупотреби с помощи за украински бежанци

„В понеделник внесох сигнал в прокуратурата, който касае работата по помощта за украинските бежанци.“ Това обяви …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 + 14 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.