Последни новини
Home / Законът / От МП насърчават сигнали до Лаура Кьовеши, Агенцията по вписванията с гореща телефонна линия за граждани

От МП насърчават сигнали до Лаура Кьовеши, Агенцията по вписванията с гореща телефонна линия за граждани

Defakto.bg

Агенцията по вписванията отваря гореща телефонна линия за въпроси на граждани, свързани с Търговския регистър. От 29 ноември до края на годината, всеки понеделник от седмицата, от 09 ч. до 17 ч. на телефон 02/9486192  можете да поставяте правни въпроси за работата на Търговския регистър, съобщават оттам.

Отговорите ще дават юристи с дългогодишен опит в Агенцията по вписванията.  „Целта е директно и в реално време да отговорим на питанията, тревогите, вълненията на нашите клиенти и потребители на услугите на АВ “

Инициативата  е обяснена така: Защото държим на обратната връзка с гражданите, за които работим.

Очакват ви!

Междувременно Министерството на правосъдието публикува на сайта си подробна информация за начина на подаване на сигнали до Европейската прокуратура.
За целта е качен банер на началната страница на ведомството. Физическите или юридическите лица се насърчават да изпращат сигнали за престъпления, по отношение на които Европейската прокуратура би могла да упражни своята компетентност, до децентрализираната служба на Европейската прокуратура в България:   [email protected] . В този случай не е необходимо попълването на специален формуляр и сигналът може да бъде в свободна форма.
Сигнали могат да се изпращат и чрез специализирания уебсайт на Европейската прокуратура за:  https://www.eppo.europa.eu/bg/signal-za- prestplenie-do-evropeyskata-prokuratura като за тази цел може да бъде използван всеки един от официалните езици на Европейския съюз.
В банера може да се открие и формуляр за подаване на сигнали от националните органи, както и указания за попълването му.

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 − six =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.