Последни новини
Home / Законът / Прокуратурата разпореди спешна проверка на магистрали, пътища, знаци, мантинели и маркировката в страната

Прокуратурата разпореди спешна проверка на магистрали, пътища, знаци, мантинели и маркировката в страната

Defakto.bg

При допълнителен оглед е намерено още едно тяло в катастрофиралия автобус и броят на жертвите остава  45

По разпореждане на Върховната административна прокуратура  Министерството на регионалното развитие и благоустройството  и Държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ започват спешна проверка на знаците, маркировката и пътните принадлежности на автомагистралите, скоростните и републиканските пътища от първи клас в цялата страна.  Поводът е тежката катастрофа на магистрала „Струма“ при която загинаха 44 души. Вчера гл.прокурор  Гешев нареди на административната прокуратура да задвижи  проверката, а днес в съобщението на ВАП се казва:

За целите на проверката и с оглед преценка на обхвата ѝ, на основание чл.145, ал.1, т.1 от ЗСВ, ВАП иска незабавно да бъде предоставена информация относно оторизирани и овластени български и международни експерти, както и пълни данни за неправителствени организации с дейност в областта на безопасността на движението. Резултатите от проверката следва да се обобщят в доклад, който да се изпрати във ВАП в най-кратък срок. Той трябва да съдържа направените констатации, има ли неспазване на приложимите правила, предприетите конкретни мерки и действия за отстраняване на закононарушенията и на последиците от тях, както и информация за санкциониране на виновните лица, вкл. постановени административни актове.

Ако по време на проверката бъдат установени данни за престъпления от общ характер, те трябва да бъдат изпратени на компетентните прокуратури и структури на МВР, казван от ВАП.

Междувремнно стана ясно, че при допълнителен оглед на катастрофиралия автобус   било намерено още едно тяло. Така броят на жертвите при тежкия пътен инцидент става 45, както беше обявено първоначално.  Информацията е потвръдена за БНР от  зам.- главния прокурор и директор на  Националната следствена служба Борислав Сарафов.

 

About De Fakto

Проверете също

Крум Зарков: Сглобката разпредели точно „антикорупционните“ комисари – един на ГЕРБ, един на ППДБ и един на ДПС

„Новият антикорупционен орган ще е политизирана и неефективна институция“ – това написа във „Фейсбук“ бившият …

Идната седмица тръгват дела на Настимир Ананиев срещу Слави Трифонов за клевета и на СРП срещу Костадин Костадинов

Coфийcĸи paйoнeн cъд e нacpoчил  наказателното  дeлa зa ĸлeвeтa, кoето дeпyтaтът  oт  „Πpoдължaвaмe пpoмянaтa“ Hacтимиp …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

1 × 5 =

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.