Последни новини
Home / Законът / Прокурори от Окръжна прокуратура – Варна са наградени в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе

Прокурори от Окръжна прокуратура – Варна са наградени в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе

Defakto.bg
Наградените прокурори Дияна Иванова и Димитър Кайряков  заедно с административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов.

Прокурорите от Окръжна прокуратура – Варна Дияна Иванова и Димитър Кайряков получиха грамоти за своя реален принос в ограничаване разпространението и употребата на наркотици, проституцията, детската порнография, корупцията, тероризма и изразената си подкрепа на каузи в полза на обществото, за формиране на хуманни модели на поведение у подрастващото поколение.

Наградата и е присъдена в тазгодишното издание на конкурса в памет на италианския прокурор Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж“, който  организиран от общината в Благоевград със съдействието на посолството на Италия от 2009 г. насам, съобщи прокуратурата.

Целта на организаторите е да оценят приноса и да стимулират работата на професионалисти в сферата на правораздаването и сигурността – съдии, прокурори и полицаи, които защитават обществените интереси и авторитета на професията си.

Заместник – окръжният прокурор Иванова и прокурор Кайряков са наблюдаващи прокурори по досъдебното производство за незаконно пренасяне през границата на над 400 кг хероин, разкрит през февруари т.г. в контейнери, пристигнали на пристанище Варна – Запад от Дубай. Наркотикът бил скрит в 487 пакета, разпределени в 71 ролки покривни платна с подложка (битумни ролки) с изрязани в тях тайници. Страна на произход на пратката била Ислямска република Иран, а получател – българска фирма. Към наказателна отговорност за пренасяне в съучастие през границата на страната високорискови наркотични вещества без  разрешително са привлечени собственика на дружеството-получател и служител от митнически пункт, които са задържани под стража и към момента.

Грамотите са  връчени на двамата магистрати на официална церемония пред колеги от административния ръководител на Окръжна прокуратура – Варна Красимир Конов.

 

 

About De Fakto

Проверете също

Окончателно: ВАС отхвърли спора за дипломата на главния прокурор Иван Гешев като „юрист“

Състав на Върховния административен съд (ВАС)  отхвърли като недопустимо оспорването на   дипломата на главния прокурор …

Омбудсманът поиска от държавата спешна компенсация за тройно по-високите сметки за газ

Омбудсманът Диана Ковачева настоя пред служебния министър-председател Гълъб Донев и служебния министър на енергетиката Росен …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.